ORGANIZAȚIA MONDIALĂ A SĂNĂTĂȚII: NU VOM REVENI LA VECHEA STARE DE NORMALITATE...

Distribuie pe:

Aproape 40 de țări au raportat, săptămâna trecută, creșteri zilnice record ale cazurilor de infecții cu noul coronavirus. Numărul acestora s-a dublat față de săptămâna anterioară, potrivit unui raport Reuters, publicat duminică, semnalând apariția de vârfuri pandemice în toate regiunile lumii.

Numărul cazurilor a crescut nu numai în Statele Unite, Brazilia și India, care au dominat situația globală, date fiind focarele extinse, ci și în Australia, Japonia, Hong Kong, Bolivia, Sudan, Etiopia, Bulgaria, Belgia, Uzbekistan și Israel, printre altele. 

Multe țări, în special cele în care autoritățile au trecut prea repede la măsuri de relaxare, se confruntă cu un al doilea vârf după o lună de la înregistrarea primului.

O creștere a numărului de cazuri precede, de obicei, o creștere a deceselor în câteva săptămâni.

Statele Unite rămân în topul listei, săptămâna trecută depășind 4 milioane de cazuri, cu peste 1.000 de decese în patru zile consecutive. Brazilia și India - despre care epidemiologii spun că mai au câteva luni până vor atinge punctul maxim al pandemiei - au depășit, de asemenea, un milion de cazuri.

În Australia s-a trecut la instituirea carantinei parțiale, pentru șase săptămâni, și la obligativitatea purtării măștilor pentru locuitorii din Melbourne, după izbucnirea unui nou focar, zilele trecute.

Australia și Japonia au înregistrat, de asemenea, o creștere zilnică a cazurilor, săptămâna trecută; ambele au avertizat asupra contaminării în rândul tinerilor, mulți dintre aceștia sărbătorind, la baruri și petreceri, ridicarea măsurilor restrictive.

În Europa, unde sezonul de vacanță de vară este în plină desfășurare, situația din Spania îi va descuraja, probabil, pe turiștii dornici să viziteze una dintre cele mai populare destinații ale continentului.

“Nu vom reveni la «vechea normalitate». Pandemia a schimbat deja modul în care ne trăim viața”, a declarat, vineri, directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus. “Solicităm tuturor să trateze deciziile despre unde merg, ce fac și cu cine se întâlnesc ca pe niște decizii legate de viață și moarte - pentru că așa sunt”.

La nivel mondial, a fost o creștere totală de 284.196 cazuri în 24 de ore. Cele mai mari creșteri s-au înregistrat în Statele Unite, Brazilia, India și Africa de Sud. (sursa - https://www.reuters.com/article/us-health-coronavirus-global-cases/record-numbers -of-coronavirus-cases-in-every-global-region-reuters-tally- )

Până la 23 iulie, la OMS erau raportate peste 15 milioane de cazuri de COVID-19 și aproape 620.000 de decese, potrivit directorului general al OMS.

“În ultimele săptămâni, am observat izbucnirea de focare ce sunt asociate cluburilor de noapte și adunărilor publice, chiar și în locurile în care transmiterea virusului a fost suprimată. Nu vă lăsați amăgiți de faptul că în zona dvs. cazurile s-ar putea situa la un nivel scăzut. Trebuie să ne amintim că majoritatea oamenilor sunt încă susceptibili la infectarea cu acest virus. Atâta timp cât circulă, toată lumea este în pericol”, a avertizat oficialul OMS. (who.org) (sursa foto - imperial.ac.uk)

Lasă un comentariu