SE DEBLOCHEAZĂ PROCEDURILE PENTRU „VARIANTA DE OCOLIRE A SIGHIȘOAREI"

Distribuie pe:

Municipiul Sighișoara a continuat demersul instituțional pentru realizarea „Variantei de Ocolire a Sighișoarei", iar zilele acestea, în cadrul unei întâlniri organizate la sediul Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR), a fost stabilit calendarul pentru actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru realizarea acesteia, și s-a desfășurat ședința de avizare în Consiliul Tehnico-Economic.

„În luna mai a.c., am transmis un nou memoriu la Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor, CNAIR, în atenția ministrului Lucian Nicolae Bode și a directorului CNAIR, Mariana Ioniță, solicitând urgentarea demersurilor pentru finanțarea și implementarea obiectivului de interes local și național „Varianta de Ocolire Sighișoara". Săptămâna aceasta,  s-au deblocat  procedurile, a avut loc ședința de lucru a Unității de Implementare a Proiectului pentru „Varianta de Ocolire Sighișoara", s-au  stabilit  etapele pentru următoarele luni pentru realizarea acestui proiect atât de important pentru  orașul nostru și care trebuie realizat cu implicare de la nivel național.

Varianta de ocolire a Sighișoarei este vitală  pentru protejarea sit-ului UNESCO, pentru separarea traficului greu și de tranzit, pentru sporirea siguranței participanților la trafic, evitarea aglomerației în traficul local și reducerea poluării", a declarat primarul Ovidiu-Dumitru Mălăncrăvean.

La nivelul CNAIR și a  Ministerului Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor au fost demarate procedurile de actualizare a indicatorilor tehnico-economici și a fost acordat aviz favorabil de către Ministerul Transporturilor Infrastructurii și Comunicațiilor.

Următoarele etape, programate pentru lunile august și septembrie prevăd:

- Avizarea în Consiliului interministerial

- Promovarea proiectului Hotărârii de Guvern, consultarea publică și avizarea hotărârii.

Memoriul transmis de către Municipiul Sighișoara poate fi consultat pe pagina web oficială a Municipiului Sighișoara: http://www.sighisoara.org.ro/portal/mures/sighisoara/portal.nsf/AllByUNID /0001CFFE?OpenDocument&fbclid=IwAR2v-NWQBiZOdGcIgssCQDY9ls4Kco3xQ-Agtd9a7cUjKR4ODlRn-D3hewA

Lasă un comentariu