„DESCOPERĂ DUNĂREA", PROIECT DE RESPONSABILIZARE ȘI IMPLICARE SOCIALĂ

Distribuie pe:

Administrația Națională „Apele Române" (ANAR) derulează proiectul „Descoperă Dunărea", primul proiect de responsabilizare și implicare socială inițiat de o instituție publică, la nivel exclusiv online, informează reprezentanții ANAR.

Proiectul este dedicat copiilor și părinților și este inspirat de evenimentul Danube Art Master, organizat de Comisia Internațională pentru Protecția Fluviului Dunărea, timp de 8 ani, în toate cele zece țări dunărene, printre care și România.

„Așa cum Dunărea adună 120 de cursuri de apă, la fel și proiectul Descoperă Dunărea își propune să adune ideile și inițiativele copiilor din toată țara", se arată în comunicatul dat publicității.

Proiectul se desfășoară pe toată durata vacanței de vară, având ca scop promovarea unui stil de viață sănătos, în care copiii și adulții sunt încurajați să-și petreacă cât mai mult timp împreună, și este construit pe trei componente: 1. Familia - Copiii sunt încurajați să iasă din spațiul închis al tabletelor, telefoanelor, televizoarelor, și să meargă împreună cu părinții în natură, re-creând un spațiu de joacă și un mediu în care își pot dovedi și dezvolta creativitatea, respectând în același timp și regulile impuse de distanțare socială; 2. Mișcare în aer liber, implicarea socială - Atunci când ajung lângă un curs de apă, lac sau la malul mării, copiii pot construi din crengi, bețe, pietre, frunze sau materiale reciclabile (hârtie, sticlă sau plastic) un tablou/operă inedită și/sau un personaj din poveste. 3. Învățarea prin joc a unor abilități digitale - Fiecare lucrare va fi fotografiată și transmisă organizatorilor, pentru a intra în competiția națională desfășurată pe pagina de Facebook „Descoperă Dunărea", pe adresa de e-mail descoperadunarea@gmail.com. Primele cincizeci de fotografii aflate în top-ul aprecierilor vor fi răsplătite cu ghiozdane complet utilate. Termenul limită este 11 septembrie.

„Responsabilitatea față de mediu se învață zi de zi, indiferent de vârstă!", a declarat Ervin Molnar, director general A.N. Apele Române.

Lasă un comentariu