Japonezii nu îi mai suportă pe soldații americani!

Distribuie pe:

Peste 60.000 de persoane au protestat, în Japonia, pentru a cere ca Statele Unite ale Americii (SUA) să își retragă militarii de pe insula niponă Okinawa, după o crimă săvârșită, aici, cel mai probabil de un american, anunță ziare.com.ro.

Luna trecută, Kenneth Franklin Shinzat, staționat în baza aeriană americană Adena, a fost arestat, el fiind suspectat că a ucis o japoneză în vârstă de 20 de ani, după care i-a abandonat corpul. În timpul unui marș care a avut loc pe insulă, tatăl victimei a citit un mesaj emoționat, cerând ca toți militarii americani să plece de pe insulă: „De ce fiica mea? De ce a fost ucisă fiica mea? Pentru a nu mai fi victime, vreau ca toate bazele americane să dispară din Okinawa!", a spus acesta.

La protest, a luat parte și guvernatorul Prefecturii, Takeshi Onaga, care a cerut Guvernului nipon să mute toate bazele americane din Okinawa: „Guvernul ar trebui să știe că furia oamenilor din Okinawa ajunge la o limită și că nu e drept să fie sacrificați oamenii de aici pentru aceste baze militare".

Relațiile dintre personalul militar american și locuitorii insulei s-au deteriorat în ultimele luni, după o serie de incidente violente, în care au fost implicați americanii staționați pe insulă. În luna martie, Justin Castellanos, care lucrează pentru marina americană, a fost arestat după ce a violat o localnică.

În timpul vizitei sale în Japonia, în luna mai a acestui an, Barack Obama le-a cerut scuze japonezilor pentru acest incident.

Lasă un comentariu