ALTE DOUĂ CANDIDATURI DEPUSE: LA PREȘEDINȚIA CONSILIULUI JUDEȚEAN MUREȘ

Distribuie pe:

După ce dr. Dorin Florea și-a depus candidatura la funcția de președinte al Consiliului Județean Mureș, a declarat presei: “După cum știți, am decis să candidez, ca independent, la funcția de președinte al Consiliului Județean pentru că, sunt câteva elemente care cred că sunt definitorii. În primul rând am o experiență pe care e păcat să n-o împărtășesc. Orașul, știu clar că e pe mâini bune și sunt convins că ceea ce am început sunt lucruri care pot continua, dar faptul că atât de multe lucruri sunt blocate pe zona periurbană, mă determină să accept această candidatură. E vorba de a pune o rânduială, o ordine în ceea ce privește instituția Consiliului Județean Mureș. Acest județ, aceste orașe și cele 103 unități administrative au nevoie de o încredere și o siguranță, ceea ce înseamnă demararea unor proiecte, conforme pentru secolul în care trăim. Aici nu vreau să fie vorba despre încrâncenări. Din păcate, unii vor să transforme și să interpreteze alegerile sub aspect etnic. Eu atât vă spun, cu toată responsabilitatea, cu onestitatea cu care cred că mă știți, trebuie pusă rânduială, ordine în ceea ce înseamnă județul Mureș. Județul Mureș trebuie să reapară pe harta țării ca un județ care este printre primele județe ale țării, ca resurse naturale și umane, dar și ca grad de civilizație. Pentru a realiza asta, județul are nevoie de foarte multe investiții, în Aeroport, în infrastructură, în sistemele de învățământ, cel medical. Nu este vorba numai de Târgu-Mureș, este vorba și de Sighișoara, Târnăveni, Reghin. Dacă v-aș pune să-mi spuneți un județ care să aibă patru municipii atât de mari cum suntem noi, sunt convins că ați fi în dificultate. Le avem, dar, din păcate, puțină lume le știe. Nu trebuie să ne cunoască lumea doar prin isteria conflictelor etnice sau încrâncenări de aceeași natură. Avem resurse, oameni, forță să putem demonstra ceea ce v-am spus. Așa că Doamne-ajută.” La întrebarea reporterului TVR dacă se bazează și pe susținere din partea altor partide, dr. Dorin Florea a răspuns: “Mă bazez pe orice om responsabil, care mă cunoaște, mă știe, și din respect, ca să nu-l plasez într-o luptă politică deplasată, candidez independent.

M-am săturat de ceea ce înseamnă promisiunea multor partide. Am o experiență mult mai mare ca și independent. De fapt, așa m-am și manifestat de fiecare dată. Sunt omul onest care n-am mințit populația, ca eu să candidez, după care, să mă furișez după un post călduț prin București, prin Parlament, Consiliul Europei sau mai știu eu pe unde. Am rămas acasă, cum voi rămâne și acum. Acasă, pentru a le demonstra că se poate. Cu mine mergi întotdeauna la sigur.” Dr. Dorin Florea a vorbit puțin și despre programul său, pe care nu l-a făcut în pripă, în campania electorală, ci este făcut în decursul anilor, este personal, nu sunt proiecte preluate. A subliniat problemele de infrastructură urbană și periferică în orașele din județ. Odată făcută o autostradă, trebuie să o descarci spre principalele orașe din județ. În același timp vine cu un proiect prin care peste râul Mureș să fie două poduri care să lege cartierul din dreapta cursului râului de restul orașului. Sunt probleme cu circulația periurbană. Circa 18% din populația Târgu-Mureșului a plecat în zona periurbană, unde s-au făcut greșeli urbanistice și care trebuie corectate. Populația din aceste zone trebuie să fie parteneră la dezvoltarea infrastructurii. La fel, Aeroportul Transilvania trebuie să redevină funcțional, dar nu sunt curse deoarece managementul este defectuos. Apoi a punctat și alte aspecte care vor trebui corectate la nivel de județ Mureș.

 

LA PRIMĂRIA MUNICIPIULUI TÂRGU-MUREȘ

După ce Claudiu Maior și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Târgu-Mureș, a declarat presei: “Este o zi importantă, atât pentru mine, cât și pentru partid - Pro România. Împreună cu echipa alcătuită, ne-am depus candidatura pentru Primăria Târgu-Mureș și consilieri locali. Vom face așa după cum v-am spus, administrație, din start. Cred și susțin cu tărie că administrație publică nu poți face decât alături și lângă cetățean. Atunci când vorbești de Târgu-Mureș, vorbești de străzi, alei pietonale, poduri peste Mureș, drum de legătură, de 130 milioane de euro care sunt fonduri deja semnate și vor fi primite de la U.E., pe care le vom atrage și vom finaliza lucrările”.

Lasă un comentariu