O VIAȚĂ MAI BUNĂ ÎN PANDEMIE ȘI NU NUMAI...

Distribuie pe:

Medicul și scriitorul român Vasi Rădulescu a publicat, pe contul său de Facebook, o listă cu sfaturi rezonabile pentru o viață mai bună și mai sănătoasă, în aceste vremuri bulversante.

Conversații zilnice cu cei dragi

Primul sfat de pe lista respectivă este, pe cât de simplu, pe atât de ușor de urmat: beți apă simplă și cât mai puține lichide care au mult zahăr sau îndulcitori artificiali!

Nici următoarele recomandări nu ne “omoară” - verdețurile, legumele și fructele nu trebuie să lipsească din dieta zilnică; faceți mișcare în fiecare zi. Sedentarismul ucide; decât să aveți puține mese, dar voluminoase, mai bine aveți multe, dar în cantități mici; prudență la alcool. Evitați-l sau consumați-l cu moderație; purtați conversații cu cei dragi în fiecare zi. Izolarea e generatoare de boală.

Când primiți o veste rea, nu acționați nicicum o jumătate de oră

Dr. Vasi Rădulescu continuă - Simplificați totul, în toate registrele vieții; faceți lucruri mărunte în fiecare zi; când primiți o veste rea, nu acționați în niciun fel pentru o jumătate de ceas. Faceți cu totul altceva; faceți bine celorlalți; prețuiți somnul și aveți grijă să dormiți bine timp de 7 - 8 ore din 24; citiți în fiecare zi; limitați uzul televizorului și privitul la emisiuni care nu vă aduc niciun plus de valoare; cultivați-vă câteva hobby-uri; stați o jumătate de oră în liniște și meditați; plimbați-vă cât de mult puteți. Mersul pe jos e sănătate curată; îmbrățișați moderația în fiecare capitol al vieții; fiți recunoscători pentru toate lucrurile bune care vi se întâmplă; stați în lumină.

Aveți grijă de voi!

Mai departe, renumitul doctor încearcă să ne convingă că trebuie să acționăm, pentru că nimic bun nu cade din cer, iar norocul tot de noi e construit, în mare parte. În plus, ne îndeamnă: trăiți totul cu uimire (curiozitate); țineți un jurnal în care să vă treceți gândurile; informați-vă din surse veritabile; cuprindeți-vă ziua între două zâmbete. Uitați lucrurile rele din ea și cultivați-le doar pe cele bune.

Desigur, unul dintre cele mai bune sfaturi ne îndeamnă să nu încercăm niciodată să mulțumim pe toată lumea, deoarece asta ne va autodistruge.

Pe de altă parte, dr. Rădulescu ne asigură că actul de curaj înseamnă evoluție, pe când zona de confort înseamnă stagnare. “Iubiți! Oameni, animale, natură, cărți, activități; ascultați-vă inima; aveți grijă de voi. Nimeni altcineva nu o poate face mai bine, și încercați să ajungeți în armonie cu voi înșivă. Aici e cheia”, încheie specialistul român.

Lasă un comentariu