TERAPIILE HOLISTICE, O ALTĂ FAȚĂ A VINDECĂRII!

Distribuie pe:

Paralel cu descoperirile științifice care au adus medicina la cel mai înalt nivel pe care abia ni-l puteam imagina acum 30 de ani, terapiile complementare prind teren și în România! Tot mai mulți români au înțeles că legătura dintre suflet, corp și minte este cea care generează starea de sănătate, iar orice dizarmonie între ele aduce în timp boala. Deschiderea spre spiritualitate și dezvoltare personală din ultimii ani a creat noi domenii de activitate, susținute de specialiști acreditați. Una din metodele holistice la care apelează cei care doresc să-și îmbunătățească starea de sănătate, dar și cea de spirit, este renumita terapie cranio-sacrală. În Târgu-Mureș este practicată cu succes în cabinete private.

Pentru Iunona Edveș, terapiile complementare nu sunt doar o altă modă, ci un stil de viață. A descoperit metodele alternative de vindecare cu mulți ani în urmă, dar impacul lor asupra vieții oamenilor au determinat-o să pornească pe drumul căutărilor. A lăsat în urmă un job bine plătit și o carieră stabile în industria farmaceutică, în schimbul practicării terapiilor care dăruiesc omului modern liniștea minții și a sufletului, dar și sănătatea trupului: “Când am luat contact prima oară cu această terapie am făcut-o în calitate de pacient. A fost surprinzător faptul că m-am vindecat de alergii severe, de care sufeream de la 22 de ani. De-a lungul timpului, am încercat tot felul de tratamente, fără rezultat. Acum șapte ani, în urma terapiei cranio-sacrală, aceste alergii au dispărut ca prin minune. Șocul a fost maxim din punctul meu de vedere, pentru că după 15 ani am putut să simt din nou mirosul socului. În timpul alergiei se pierde mirosul. Se știe că alergogenul afectează mult simțurile olfactive. Odată cu această vindecare, am simțit că trebuie să învăț această terapie și eu, să pot oferi o șansă celor care au nevoie. Cine nu ar vrea să se bucure de bine și de frumos?!"

Terapia pentru al cărei studiu și practică și-a dedicat ani buni este terapia cranio-sacrală. Mai puțin cunoscută în România până acum câțiva ani, metoda este folosită de zeci de ani în toată lumea. Este o metodă potrivită pentru toate vârstele și căutată îndeosebi pentru efectele asupra sistemului nervos central și autonom, sistemului imunitar, endocrin și asupra organelor interne. Este o terapie a stresului, a anxietăților, care reușește să armonizeze dezechilibrele: “Este o metodă blândă, delicată, în care atingerea este folosită ca metodă de evaluare și tratament. Practicată corect, trece dincolo de o simplă terapie, devine o adevărată artă, deoarece practicantul trebuie să simtă, să interpreteze și să elibereze restricțiile și tensiunile din corp prin mijloace specifice, holistice. Pentru cei care cred cu adevărat că suntem un tot, mintea, corpul și sufletul nu sunt despărțite, această terapie aduce beneficii uluitoare, deoarece poate infuența configurația structurală a creierului în relația cu trupul", spune Iunona Edveș. 

O ședință de terapie clasică durează aproximativ o oră. Pacientul stă întins pe masa de tratament îmbrăcat, iar terapeutul aplică metode specifice, non-invazive, pe cap și pe corp. Printr-o apăsare ușoară, specialistul evaluează sistemul cranio-sacral prin perceperea și ascultarea ritmului cranio-sacral.

“De când ne naștem și până trecem în altă dimensiune, fiecare vătămare fizică, lovitură, infecție, tensiune emoțională, boală, dezechilibru apare în sistemul cranio-sacral sub formă de restricții sau tulburări. Nerezolvate, în timp, se pot imprima în țesuturi și generează, de multe ori, probleme de sănătate. Terapeutul descifrează toate aceste a în sistemul cranio-sacral și prin tehnicile folosite, le dizolvă. Astfel, corpul și mintea intră din nou în stare de echilibru", explică terapeutul.

Terapia cranio-sacrală a apărut în anii '70 în America, este folosită în peste 100 de țări de pe tot globul și practicată de peste 100.000 de terapeuți pregătiți și acreditați de institutul Upledger din SUA. Această metodă își are originea în osteopatia craniană și a fost adusă la suprafață în secolul al XIX-lea, de Andrew T. Still. Medicul inginer a creat o nouă perspectivă asupra corpului uman combinând tehnici de vindecare prin așezarea palmelor pe corp.

“Terapia este studiată și practicată de medici, homeopați, dentiști, fizioterapeuți, kinetoterapeuți, care sunt încântați să o folosească ca metodă complementară, tocmai datorită rezultatelor extraordinare obținute. De șase ani practic terapia, iar în acest timp am avut numeroase satisfacții. Persoane care au ajuns la mine, care au crezut în această terapie, au citit și au auzit despre ea, persoane care aveau afecțiuni destul de grave și care au încercat unele metode, tradiționale sau alternative, dar nu ajunseseră la niciun rezultat satisfăcător, au avut parte de surprize plăcute. Bineînțeles că terapiile pe care le făcuseră i-au adus la un stadiu mai bun, dar nu la vindecare totală! Neavând așteptări într-o vindecare sută la sută, văzând că oriunde au fost și oriunde au bătut la uși, rezultatele nu au venit după cum și-au dorit, au deschis și ușa cabinetului meu, spunându-și în sinea lor că oricum nu mai au nimic de pierdut. Acești oameni au ajuns la o stare de sănătate mai mult decât îmbucurătoare, au fost pacienți care au recuperat o parte din vedere, au fost alții care în urma unor AVC-uri aveau imobilitate crescută și care după numai trei terapii m-au sunat plângând, am crezut că s-a întâmplat ceva grav, dar ei plângeau de fericire că și-au putut mișca mâna dreaptă care era imobilă de mai bine de șase ani de zile. Am avut pacienți copii cu dizabilități, care au reușit după terapie să meargă singuri la toaletă, ceea ce nu puteau să facă până atunci. Sunt mici pași în vindecare, dar foarte importanți pentru oamenii aflați în suferință. Cum ar fi, de exemplu, bolnavii de Parkinson, al căror tremur a fost redus aproape total în urma terapiei", detaliază Edveș.

Terapia cranio-sacrală aduce modificări profunde în corp, minte și psihic. Individul secolului XXI înțelege acum, mai mult ca oricând, că secularizarea nu i-a folosit în evoluție, iar șansa unei vieți în armonie crește odată cu întoarcerea la spiritualitate. (I.S.)

Lasă un comentariu