PROF. UNIV. DR. FLAVIA RODICA PASCU 1937 - 2020

Distribuie pe:

Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade” din Târgu-Mureș anunță cu profund regret, încetarea din viață a celei care a fost Prof. univ. dr. Flavia Rodica Pascu.

Doamna profesor a absolvit Facultatea de Medicină, secția Medicină Generală, din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca, în anul 1960. După absolvirea facultății și-a desfășurat activitatea medicală la Turda, iar mai apoi la Târgu-Mureș, în cadrul Clinicii de Boli infecțioase. În 1967 a fost confirmată medic specialist în specialitatea Boli infecțioase, iar în 1990 obține titlul de medic primar în specialitatea Boli transmisibile și epidemiologie.

A obținut titlul științific de “doctor în medicină” la Universitatea de Medicină și Farmacie din București, în anul 1980.

A ocupat funcția de șef Disciplină la Disciplina de Boli infecțioase din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, din anul 1987 și până în 2007.

Activitatea didactică și-a început-o în anul 1964, ocupând funcția de preparator universitar la Disciplina de Boli infecțioase din cadrul Institutului de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș, în 1968 a fost promovată în funcția de asistent universitar, în 1990 a ocupat funcția de Șef de lucrări la Universitatea de Medicină și Farmacie Târgu-Mureș, în 1991 a fost numită Conferențiar universitar, iar în 1993 a obținut titlul de Profesor universitar.

În activitatea sa didactică, doamna profesor Flavia Rodica Pascu a fost apreciată, în mod deosebit, de generații de studenți și medici cărora le-a călăuzit primii pași în profesie.

Activitatea științifică și de cercetare s-a concretizat în elaborarea de cărți de specialitate, articole publicate în reviste recunoscute, în organizarea de manifestări științifice de specialitate.

La trecerea în neființă a Prof. univ. dr. Flavia Rodica Pascu, comunitatea universitară din Târgu-Mureș suferă o mare și grea pierdere.

Transmitem cele mai sincere condoleanțe familiei îndoliate.

Lasă un comentariu