TRICOLORII LUI RĂDOI AȘTEAPTĂ ACUM RĂSPUNSUL LA TESTELE FĂCUTE PENTRU CORONAVIRUS

Distribuie pe:

Miercuri dimineață, a avut loc testarea oficială a tricolorilor și a staff-ului tehnic al reprezentativei României, organizată de UEFA, înaintea primei partide din Liga Națiunilor, de vineri, cu Irlanda de Nord, informează frf.ro. Reprezentanții instituției medicale acreditate pentru competițiile oficiale continentale au ajuns la Mogoșoaia și, în baza unui desfășurător bine pus la punct, au recoltat probele în vederea testării COVID. “Vom reveni imediat ce vom avea rezultatele! Să fie bine! Hai, ROMÂNIA!”, a anunțat frf.ro.

 

CIPRIAN MARICA: “ESTE UN ABUZ CA UN CLUB SĂ-ȘI FACĂ STRATEGIA ÎN FUNCȚIE DE INTERESELE ECHIPEI NAȚIONALE”

Finanțatorul celor de Farul Constanța, Ciprian Marica, ar scoate din regulament obligativitatea echipelor din Liga 1 și Liga a 2-a de a juca meciurile din campionat, cu jucători români U21 de ani, dacă ar avea această putere. Fostul internațional Ciprian Marica este de părere că această regulă este una care forțează mult tinerii jucători români și că aceștia ajung să bifeze meciuri fără să-i recomande valoarea, ci doar regula. De aici și schimbările în primele secunde ale meciului, care au devenit subiect de râs în întreaga lume. Liga 1 este campionatul în care antrenorii își permit să umilească fără scrupule tinerii fotbaliști, spre amuzamentul mapamondului. Ciprian Marica a debutat la Dinamo, la nici 18 ani, iar la scurt timp a făcut pasul spre Ucraina, acolo unde a evoluat pentru Șahtior Donețk. Fostul internațional este de părere că trebuie să existe un echilibru între regulamente și meritocrație. Acesta consideră că unele formații introduc pe teren jucători tineri doar de umplutură și nu pentru că aceștia ar merita să fie titulari într-o formație de Liga 1 sau Liga a 2-a. De exemplu, în Liga 1 este obligatoriu să începi meciul cu doi jucători U21 și să termini meciul cu unul pe teren. De partea cealaltă, în Liga a 2-a, este obligatoriu să ai pe toată durata partidei, în teren, un jucător U21 și unul U19. “Vedem că nu e ușor să faci pasul la seniori. Ne-am bucurat și poate ne-am grăbit să ne bucurăm pentru rezultatele la echipa națională de sub 21 de ani. Urmărind acum acești copii, vedem că nu au făcut pasul către echipa de seniori sau nu sunt toți în cele mai bune condiții. Mi se pare că este mult prea mult și nu numai. Acești copii nu numai că au șansa nemeritat - asta nu înseamnă că nu susțin copiii - dar nu mi se pare corect. Iar mai departe văd și frustrare pe chipul lor. Că se vede că unii dintre ei nu fac față la acest nivel și îi chinuim pur și simplu, doar pentru că trebuie să joace obligatoriu. E trist că nimeni nu vede lucrul ăsta. Este un abuz, după părerea mea, să obligi o echipă de fotbal să își facă strategia în funcție de interesele echipei naționale. Nu cred că o regulă ar trebui să îngrădească dreptul la performanță, valoarea jucătorului, să joace cel care e mai bun”, a declarat Ciprian Marica, imediat după victoria echipei sale la Ploiești, cu Petrolul, scor 2-1.

 

“ȘI DACĂ AVEAM PENALTY A TREIA OARĂ, TOT TU BĂTEAI”. RĂDOI ARE ÎNCREDERE OARBĂ ÎN DEAC

Ciprian Deac a avut cea mai groaznică săptămână din carieră. La doar trei zile după ce ratase un penalty cu Dinamo Zagreb, el a recidivat în meciul cu Sepsi. Dacă atunci apărase portarul advers, acum a schimbat colțul și a trimis direct pe lângă poartă. Mirel Rădoi îl încurajează însă pe mijlocașul lui CFR Cluj. Aflat în fața primului său meci în calitate de selecționer la echipa națională de seniori, Mirel Rădoi are mare încredere în Ciprian Deac. Selecționerul a afirmat că l-ar lăsa pe fotbalistul lui CFR Cluj să execute o lovitură de pedepasă, chiar și a treia oară dacă ar rata inițial de două ori. Antrenorul în vârstă de 39 de ani a dezvăluit cum a gestionat un episod similar din perioada în care o pregătea pe FCSB. “Aș avea curaj. Am avut acest episod acum cinci ani, cu Nicușor Stanciu, la FCSB, când, în Cupa Ligii, cu Poli Timișoara, a ratat un penalty. La al doilea, l-am văzut că s-a îndepărtat de zona penalty-ului, să nu fie numit din nou, l-am strigat, l-am pus să bată din nou, a dat în aceeași parte, în același loc, a ratat. Norocul lui s-a numit Chipciu, că a venit și a introdus mingea în poartă. «Mister, data viitoare, vă rog frumos, dacă ratez penalty, să nu mă mai puneți și a doua oară». Și i-am zis: «Nicu, și dacă aveam și a treia oară penalty, tot tu băteai». Simplu. Dacă aș fi pus alt jucător și ar fi ratat, aș fi avut doi jucători, din punct de vedere psihologic, terminați în teren”, a declarat Mirel Rădoi la o conferință de presă susținută înaintea meciului cu Irlanda de Nord. De-a lungul carierei, Ciprian Deac a marcat de 16 ori de la punctul cu var. În schimb, fotbalistul în vârstă de 34 de ani are doar patru penalty-uri ratate în carieră. 23 de selecții și patru goluri are Deac la echipa națională de seniori a României.

 

MISIUNE IMPOSIBILĂ PENTRU FC BOTOȘANI ÎN EUROPA LEAGUE?

FC Botoșani poate avea parte, în turul al treilea din Europa League, de o confruntare de vis cu finalista Ligii Campionilor din 2019, Tottenham Hotspur, chiar pe teren propriu. Până atunci, elevii lui Marius Croitoru trebuie să se impună tot în Moldova, în fața mult mai modestei Shkendija Tetovo, din Macedonia. Datorită avantajului terenului propriu și a diferenței ușoare din punct de vedere valoric, Botoșani pornește cu prima șansă pentru a se califica în turul al treilea. Însă, chiar și așa, meciul nu va fi deloc unul ușor, după cum a recunoscut și Valeriu Iftime, în exclusivitate pentru Telekom Sport. Numai un miracol poate face ca în caz de calificare, Botoșani să nu o întâlnească pe Spurs, ci pe bulgarii de la Lokomotiv Plovdiv, adversara din turul al doilea al trupei lui Jose Mourinho. Cum de altfel, tot un miracol este necesar pentru ca moldovenii să poată să prindă playoff-ul Europa League. Misiune imposibilă pentru FC Botoșani în Europa League? Harry Kane și Dele Alli sunt cotați mai bine decât întreaga Ligă 1. Vedetele lui Tottenham Hotspur, Harry Kane și Dele Alli, valorează împreună conform site-ului de specialitate Transfermarkt mai mult decât toată Liga 1. Campionatul României este estimat la 175,65 milioane de euro, în timp ce starurile engleze însumează 184 de milioane de euro (120 Kane și 64 Alli). Lotul finalistei UCL din 2019 este cotat la 721.55 milioane de euro, iar cel al Botoșaniului sub 10 milioane. Cel mai scump jucător al moldovenilor este fundașul central Andrei Chindriș, evaluat la un milion de euro. Un singur jucător al lui Spurs are o cotă mai mică decât “perla” lui Iftime, al patrulea portar de rezervă, Alfie Whiteman (750.000 de euro). Cea mai mare performanță reușită de FC Botoșani a fost terminarea Ligii 1 pe locul 4 din sezonul trecut. De cealaltă parte, Tottenham Hotspur se poate lăuda cu două Premier League, opt Cupe ale Angliei, patru Cupe ale Ligii Angliei, două Cupe UEFA, o cupă a cupelor și șapte Supercupe ale Angliei. Ce-i drept, utlimul trofeu câștigat de Spurs a fost Cupa Ligii în sezonul 2007-2008.

 

MARIO CAMORA A DEPUS JURĂMÂNTUL ȘI A DEVENIT, OFICIAL, CETĂȚEAN ROMÂN. “FELICITĂRI, CAMO!”

Mario Camora, fotbalistul de origine portugheză al echipei CFR Cluj, a depus, miercuri, jurământul de credință și a devenit, oficial, cetățean român, el devenind astfel eligibil pentru convocarea la prima reprezentativă a României. Fotbalistul portughez Mario Camora, care joacă de mai mulți ani la CFR Cluj, a primit cetățenia română în urma unei Hotărâri de Guvern adoptate la 24 august, de premierul Ludovic Orban. “Căpitanul echipei noastre, Mario Camora, a devenit, oficial, cetățean român. Fotbalistul nostru a depus astăzi jurământul de credință, iar apoi a primit certificatul care îl atestă ca fiind cetățean român. Felicitări, Camo!”, anunță clubul ardelean, pe pagina oficială de Facebook. Mario Camora, fundaș stânga care a cucerit patru titluri de campion al României cu CFR Cluj, joacă la formația din Gruia, din 2011. Anterior a evoluat în țara natală, la Samora Correia, Valdevez, Beira-Mar, Pampilhosa și Naval.

 

CSM BUCUREȘTI - MRK SLOGA GORNJI VAKUF USKOPLJE, ÎN TURUL SECUND AL EHF EUROPEAN CUP LA HANDBAL MASCULIN

Echipa de handbal masculin CSM București va întâlni formația bosniacă MRK Sloga Gornji Vakuf Uskoplje, în turul secund al EHF European Cup, potrivit tragerii la sorți de marți, de la Viena. Forul european de handbal (EHF) a împărțit echipele înscrise, pe zone geografice, din cauza pandemiei, iar CSM București face parte din zona a doua geografică. În total, sunt trei zone geografice, fiecare cu câte două urne valorice. Meciurile vor avea loc în 10-11 octombrie turul, iar o săptămână mai târziu returul. La feminin, România nu are reprezentare în EHF European Cup, fosta Cupa Challenge, a treia competiție valorică a continentului.

 

Lasă un comentariu