PĂRERI ȘI... PĂRERI

Distribuie pe:

Prof. univ. dr. Monica Pop, managerul Spitalului de Urgențe Oftalmologice din București, a criticat, pe pagina sa de socializare, caracterul “morbid” al informațiilor și scenariilor vehiculate în unele mass-media și “publicitatea” negativă a unor vedete TV care își expun propriile experiențe cu boala, pe ecranele televizoarelor. Potrivit medicului, în această perioadă s-au spus multe neadevăruri, în detrimentul, mai ales, al copiilor, care “vor crește în teamă, vor deveni slabi psihic și dependenți de cei care asta și urmăresc”:

 

“GAFĂ INADMISIBILĂ! VEDETE «NEGRE»! EXPUNERE PUBLICĂ DE PESIMISM!!!

DE CE SCENARIU DE VIITOR NEGRU?!

Românii nu doresc asta!!! Nu de păreri descurajatoare de la vedete, ci de susținere și de speranță e mare nevoie acum! (nu de politicieni e vorba!)

Sper ca ideea, total neinspirată, de a expune public doar lucruri de un pesimism morbid despre ce se întâmplă, scenarii despre un presupus viitor negru, urât, manipulat, al tinerilor și al copiilor care vor crește în teamă, stres, depresie, devenind slabi psihic și dependenți total de cei care asta și urmăresc, idei total descurajante într-un moment în care românii, atât de oprimați acum, din multe unghiuri, ar avea nevoie de speranță, de încurajare..... să aibă măcar atâta răsunet încât să mai trezească din conștiințe! Măcar de-ar fi așa! Altfel, e inadmisibil și impardonabil! Descărcare publică de nedorit!Sunt perfect de acord cu faptul că se greșește mult, că se gestionează prost pandemia asta la noi, că se spun multe neadevăruri, pe care mulți, din păcate, le cred, că se încalcă foarte clar drepturile cetățenilor și că lucrurile numai bine nu merg!

Oamenii, ca și cei în cauză, se vede, sunt, clar, prăbușiți psihic! Pe bună dreptate, unii! Tocmai din aceste multe motive, e de necrezut că cineva poate adăuga atâta pesimism sufletului românilor, năpăstuiți și așa, și care numai de așa ceva nu au nevoie! Dimpotrivă, le face mult rău, le adâncește starea negativă, văzând că și unele persoane cunoscute arată public că trec prin așa ceva, fără speranțe!

De susținere, de încurajare, de speranță, de asta e nevoie, acum și mereu! A se renunța definitiv la expunerea publică a scenariilor minților negative!! Vedetism? Sau ce?! Oricum, nu e bine!!!”, a scris prof. dr. Monica Pop.

 

PROTEJAȚI-VĂ SĂNĂTATEA MINTALĂ ȘI SĂNĂTATEA FIZICĂ! NU UITAȚI CĂ UN PSIHIC INSTABIL DISTRUGE SISTEMUL IMUNITAR AL CORPULUI!

Dr. FAHEEM YOUNUS, șeful Clinicii de boli infecțioase - Universitatea Maryland SUA a scris pe twitter:

1 - Vom trăi cu C19 (COVID -19) luni de zile... Să nu negăm sau să intrăm în panică. Să nu ne facem, inutil, viața dificilă. Să învățăm să fim fericiți și să trăim cu această realitate.

2 - Virusul nu-și va reduce efectul vara. E vară în Brazilia și Argentina, dar virusul se răspândește rapid.

3 - Nu poți distruge virușii C19 care-au pătruns în celule, bând prea multă apă - doar vei merge des la toaletă.

4 - Spălarea mâinilor și păstrarea unei distanțe de protecție de 2 m sunt cele mai bune metode de protejare împotriva virusului. Dacă nu aveți acasă un pacient cu C19, nu este nevoie să dezinfectați suprafețele din casă.

5 - Pachetele de marfă, pompele de benzină, cărucioarele de cumpărături sau bancomatele nu provoacă infecție. Spală-te pe mâini, trăiește-ți viața ca de obicei.

6 - C19 nu este o infecție alimentară. Acest lucru este asociat cu picături de infecție, precum gripa. Nu există niciun risc dovedit ca C19 să fie transmis prin comandarea de alimente.

7 - Ședințele de saună nu ucid virușii C19 care-au pătruns în celule.

8 - Îți poți pierde mirosul din cauza multor alergii și infecții virale. Acesta este un simptom nespecific pentru C19.

9 - Odată ajunși acasă, nu trebuie să ne schimbăm urgent hainele și să facem duș! Puritatea este o virtute, nu paranoia.

10 - Virusul C19 nu atârnă-n aer. Aceasta este o infecție care necesită un contact apropiat. Aerul este curat, te poți plimba prin grădini (păstrând distanța de protecție), prin parcuri.

11 - C19 nu distinge rasa sau religia, este transmis tuturor oamenilor.

12 - Este suficient să folosiți săpunul normal împotriva C19, nu neapărat săpunul antibacterian. Virusul, oricum, nu este o bacterie.

13 - Nu trebuie să-ți faci griji pentru comenzile de mâncare. Dar dacă le vrei mai prelucrate, poți să le-ncălzești puțin la cuptorul cu microunde.

14 - Posibilitatea de-a aduce C19 acasă, cu pantofii și, ca urmare, să te îmbolnăvești este aceeași cu a fi lovit de fulger de două ori pe zi. Lucrez împotriva virusurilor de 20 ani - infecțiile prin picături nu se răspândesc așa!!!

15 - Nu poți fi protejat de virus prin consumul de oțet, suc și ghimbir!

16 - Purtarea mănușilor este o idee proastă; virusul se poate acumula pe mănușă, se poate transmite ușor dacă-ți atingi fața. Cel mai bine e să te speli pe mâini!!!

 

HASSAN BELI - PSIHOLOG: Uite, fă pe cineva care are 70 de ani să se uite, în fiecare zi, la știri cu dezastre, cu mesajul: “O să vinăși la tine! O să vină la tine! O să vinăși la tine!”. Omul va muri în câteva luni. Aceste programe ne degradează sistemul imunitar, prin stres și anxietate. Nu vă uitați la profesorii de medicină care s-au transformat în profesori de cutremur!

Cred că nu mai sunt multe de spus. Nu voi mai distribui nimic despre această epidemie. Repetarea acelorași lucruri nu face decât să ne distrugă calitatea vieții.

(surse - indusscrolls.com/mythbuster-dr-faheem-younuss-golden-rules-on-covid-19-this-will -certainly-help-you-to-face-the-times-of-the-pandemic/; /deemagclinic.com/2020/05/16/covid-precautions/; foto - scmp.com) (I.S.)

Lasă un comentariu