INIȚIATIVĂ!

Distribuie pe:

Biserica ortodoxă “Sfinții împărați Constantin și Elena”, Biserica ortodoxă “Sfântul Nicolae”, Asociația Culturală “Sfântu Gheorghe”, Sângeorgiu de Mureș, propune realizarea unui monument al poetului național Mihai Eminescu.

Este obligația noastră spirituală și cetățenească ca să sprijinim, prin toate mijloacele, politice, morale, cetățenești și materiale, realizarea în anul 2021, dezvelirea monumentului în parcul modernizat din strada Căminului Cultural, Sângeorgiu de Mureș.

Bustul poetului național Mihai Eminescu, autor, sculptorul mureșean Ion Vlasiu, și turnat în bronz (înăițime 138 cm, lățimea la bază 72 cm, greutate 300 kg) de maistrul sângeorzan Petru Suciu, în anul 1993, va face onoare comunei noastre prin valoarea artistică a lucrării.

Apelăm la toate instituțiile, unitățile economice, firmele private, partidele politice, organizațiile obștești, asociațiile, fundațiile și cetățenilor comunei de a sprijini această nobilă inițiativă.

Menționăm că tânărul poet, în ziua de 1 iunie 1866, în drum spre Blaj, a trecut prin comuna noastră, iar numele lui Mihai Eminescu este prezent și pe lista studenților și comercianților români din Viena, care au făcut colectă de bani pentru ajutorarea tofălenilor, în anul 1869, toamna.

Așteptăm, și dorim, ca lista Comitetului de inițiativă pentru realizarea monumentului poetului Mihai Eminescu să cuprindă cât mai multe nume ale cetățenilor comunei, dar și doritorilor din județ și din țară.

În luna octombrie, Comitetului de inițiativă se va întruni pentru a stabili organizarea și realizarea monumentului propus. Doritorii să se adreseze telefonic sau personal inițiatorilor.

Preot paroh, EUGEN BĂRĂIAN 0753/34.11.97

Preot paroh, GIGEL ROATĂ 0745/32.26.30

Președinte, ILARIE GH. OPRIȘ 0745/45.87.59

Lasă un comentariu