TÂRGUMUREȘEANCA SZÕCS BERNADETTE A CUCERIT TITLUL NAȚIONAL CU STEAUA BUCUREȘTI

Distribuie pe:

Sala Polivalentă din cadrul Complexului Olimpic de la Izvorani a găzduit întrecerile Campionatului Național de tenis de masă pe echipe, la seniori. Atât la feminin, cât și la masculin, titlurile naționale au fost adjudecate de echipele Clubului Sportiv al Armatei Steaua București. La feminin, formația bucureșteană, având-o în componență pe târgumureșeanca Szõcs Bernadette, a învins, în finală, cu 3-1, pe CS Farul Constanța, iar la masculin, Steaua a dispus, în ultimul act, cu 3-0 de CS Mioveni. Bernadette a obținut două din cele trei puncte ale echipei învingătoare, câștigând cu 3-0 meciul cu Alina Zaharia și cu 3-2 partida cu Elena Zaharia.

 

“ÎNTÂLNIM UNUL DINTRE CELE MAI MARI CLUBURI”. SÂRBII DE LA TOPOLA I-AU FĂCUT RADIOGRAFIA LUI FCSB

Învinsă pentru prima dată în acest sezon, scor 0-2, de FC Voluntari și cu staff-ul tehnic afectat de coronavirus, FCSB o sperie în continuare pe Backa Topola. Adversara roș-albaștrilor din turul doi preliminar al Europa League se consideră outsider în confruntarea de astăzi, 17 septembrie. FCSB va încerca să ajungă în turul trei preliminar din Europa League fără Andrei Miron și fără șase membri ai staff-ului tehnic: Anton Petrea, Thomas Neubert, Horea Codorean, Sorin Cristof, Bogdan Stoica și Marius Ianuli. Aceștia au fost depistați pozitiv cu noul coronavirus. “Ne așteaptă un joc împotriva unei mari echipe. Este unul dintre cele mai mari cluburi din Balcani, cu o istorie bogată. Deși FCSB nu a fost campioana României în ultima vreme, anul acesta a început bine campionatul. Pentru a o elimina, trebuie să fim mai buni decât în jocurile anterioare, să fim mai concentrați și agresivi. E nevoie să fim curajoși și chiar fanatici pe teren. Acestea sunt jocurile mari, pentru aceste meciuri trăim. Sper că vom reuși să facem o surpriză astăzi și să batem această mare echipă”, a declarat antrenorul Zoltan Szabo pentru sportskacentrala.com. Sârbii consideră că Dennis Man și Florinel Coman sunt principalele pericole ale lui FCSB. “Forța echipei vine din exeperiența uriașă pe care a cumulat-o în meciurile europene. Vom juca totuși pe terenul nostru și acesta poate fi un mic avantaj. Calitatea lor este incontestabilă. I-am analizat bine, le cunoaștem punctele tari și punctele slabe. Trebuie să fim concentrați la maximum încă din primul minut, să nu facem greșeli și să le punem în pericol obiectivul. Dacă vom face asta, avem șanse mari să mergem mai departe. Cele două extreme ale lor sunt foarte periculoase și trebuie să le acordăm atenție. Trebuie să ținem aproape de acești jucători în orice moment și să nu lăsăm niciun spațiu”, a comentat fotbalistul Duro Zec. Înaintea meciului cu FCSB, Topola a pierdut de două ori în campionat. A cedat cu scorul de 0-5 în deplasarea cu Steaua Roșie, și acasă, cu Radnicki Nis, scor 1-3.

 

VICTORIE PENTRU MIRCEA LUCESCU!

Mircea Lucescu și Dinamo Kiev își continuă cursa către grupele Ligii Campionilor. Vicecampioana Ucrainei s-a calificat în play-off, după ce a învins-o cu 2-0 pe AZ Alkmaar. Gerson Rodriguez și Shaparenko au marcat golurile care i-a adus lui Lucescu a treia victorie pe banca lui Dinamo. Tehnicianul român este neînvins de la instalarea sa la Kiev și a câștigat deja un trofeu. A cucerit Supercupa Ucrainei după ce și-a învins fosta echipă, Șahtior Donețk. În play-off, Kiev va întâlni învingătorea dintre Gent și Rapid Viena. Faza play-off-ului se va disputa în dublă manșă.

 

EVENIMENT DE GALĂ PE CLUJ ARENA. LORDUL SEBASTIAN COE VA FI PREZENT LA CAMPIONATUL BALCANIC DE ATLETISM

Lordul Sebastian Coe, președintele World Athletics, va fi prezent, sâmbătă și duminică, la Campionatul Balcanic de Atletism seniori, găzduit pentru prima dată de Cluj Arena. România va fi reprezentată de 64 de sportivi, din care patru sunt calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo. La competiția de la Cluj-Napoca, una care este considerată de anvergură, având în vedere calendarul sărac din cauza pandemiei, vor fi prezenți la start sute de sportivi din Bulgaria, Ucraina, Armenia, Republica Moldova, Serbia, Muntenegru, Kosovo, Macedonia, Turcia, Bosnia și Herțegovina și România. Cele două zile de concursuri se vor bucura de prezența Lordului Sebastian Coe, președintele World Athletics, precum și de cea a lui Dobromir Karamarinov, președintele Federației Bulgare de Atletism, al Asociației Balcanice a Federațiilor de Atletism și președinte interimar al European Atletics. România va fi reprezentată la această competiție de o delegație formată din 64 de atleți (28 la feminin și 36 la masculin), în frunte cu patru dintre cei cinci sportivi calificați la Jocurile Olimpice de la Tokyo: Alin Firfirică (disc), Florentina Iușco (lungime), Claudia Bobocea (1.500 m) și Daniela Stanciu (înălțime). Ediția din 2020, de pe Cluj Arena, va fi a 73-a în aer liber rezervată seniorilor. România a găzduit, de-a lungul vremii, nouă ediții: 1937, 1947 - ed. Neoficială, 1959, 1964, 1970, 1975, 1983 și 2002, toate la București, 2014, 2015 și 2016, la Pitești. Organizatorul acestor întreceri este ABAF (Asociația Balcanică a Federațiilor de Atletism) și numără în prezent 21 de membri: Albania, Armenia, Austria, Azerbaidjan, Bosnia-Herțegovina, Bulgaria, Cipru, Croația, Georgia, Grecia, Israel, Kosovo, Macedonia, Moldova, Muntenegru, România, Slovenia, Serbia, San Marino, Turcia, Ucraina.

 

A FOST ANUNȚAT ARBITRUL PENTRU SUPERCUPA EUROPEI!

Arbitrul englez Anthony Taylor a fost delegat la centru la Supercupa Europei, meci în care se vor întâlni Bayern München, câștigătoarea Ligii Campionilor, și FC Sevilla, care a triumfat în Liga Europa, informează UEFA. În vârstă de 41 de ani, Taylor, născut în Manchester, arbitrează din 2002 și a participat la primele sale meciuri internaționale din 2009. Este arbitru în Premier League din 2010 și conduce acum regulat partide în UEFA Europa League, UEFA Champions League și competiții pentru echipele naționale. Cea mai recentă partidă internațională a sa a fost victoria cu 2-1 a echipei PSG împotriva formației Atalanta, în sferturile de finală ale UEFA Champions League, la 12 august. Aceasta nu va fi prima ediție a Supercupei Europei pentru Taylor. El a fost arbitru asistent suplimentar pentru finala din 2014, în care Real Madrid a învins FC Sevilla, cu 2-0. Taylor va fi ajutat de asistenții Gary Beswick și Adam Nunn, compatrioți de-ai săi, iar rezervă va fi israelianul Orel Grinfeeld. Arbitrul VAR va fi Stuart Attwell, iar asistent VAR, Paul Tierney, ambii din Anglia. Supercupa Europei va avea loc pe Puskas Arena din Budapesta, la 24 septembrie.

 

NAȚIONALA FEMININĂ DE HANDBAL A AFLAT UNDE VA JUCA LA CAMPIONATUL EUROPEAN 2020!

Forul european de handbal (EHF) a anunțat că toate meciurile programate în Norvegia, la CE 2020 feminin, vor avea loc doar la Trondheim, nu și la Stavanger și Oslo, cum fusese stabilit inițial. Și România va evolua în Norvegia, iar la meciuri ar urma să asiste doar 200 de spectatori, o decizie în acest sens urmând a fi luată. Situația pandemică, precum și costurile ridicate de organizare a CE feminin din 2020 au determinat federația națională norvegiană să ceară EHF o astfel de măsură. EHF a mai precizat că este importantă minimizarea riscurilor privind Covid-19, precum și reducerea cheltuielilor echipelor participante. Astfel, toate partidele din grupele C și D, precum și din grupa principală II vor avea loc în Trondheim Spektrum Arena, iar EHF plănuiește să permită accesul a maximum 200 de spectatori. O decizie nu a fost încă luată în privința asistenței. Fanii care și-au achiziționat deja bilete vor primi înapoi contravaloarea acestora. România va evolua în grupa D, programată de la început în Norvegia, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) și cu Norvegia (7 decembrie). EHF nu a anunțat măsuri similare și pentru Danemarca, unde sunt programate meciurile din grupele A și B. Turneul final al CE 2020 va avea loc între 3-20 decembrie.

 

 

Lasă un comentariu