625 DE MILIOANE DE LEI, CHELTUIELI PENTRU PREGĂTIREA ȘI ORGANIZAREA ALEGERILOR PARLAMENTARE

Distribuie pe:

Șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă, a anunțat că, în ședința de Guvern de joi, au fost adoptate două hotărâri privind organizarea alegerilor parlamentare, sumele destinate desfășurării scrutinului ridicându-se la 625 de milioane de lei.

“În ceea ce privește organizarea alegerilor, au fost adoptate două hotărâri de Guvern: pentru organizarea alegerilor pentru Parlamentul României în data de 6 decembrie, respectiv hotărârea privind alocarea sumelor necesare pentru asigurarea cheltuielilor în vederea organizării alegerilor din 6 decembrie, pentru Parlamentul României, cu un buget de 625 de milioane de lei”, a precizat el, la finalul ședinței de Guvern.

Pe ordinea de zi a ședinței au figurat proiectul de hotărâre privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor pentru Senat și

Camera Deputaților, precum și proiectul de hotărâre privind stabilirea cheltuielilor necesare pregătirii, organizării și desfășurării în bune condiții a alegerilor parlamentare din acest an.

 

LUNI, ȘEDINȚĂ DE GUVERN PENTRU PRELUNGIREA STĂRII DE ALERTĂ

Guvernul va adopta luni hotărârea privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

În contextul în care secretarul de stat în Ministerul de Interne, Gheorghe Sorescu, a anunțat că proiectul privind prelungirea stării de alertă nu are avizul Consiliului Legislativ, premierul Ludovic Orban a arătat că acesta va fi discutat luni.

“Dacă nu avem avizul Consiliului Legislativ, nu o să putem să adoptăm astăzi. Asta înseamnă că va trebui luni să facem Comitetul Național pentru Situații de Urgență și ședință de Guvern, astfel încât să adoptăm prelungirea stării de alertă. Solicitați Consiliului Legislativ”, a spus Orban, în debutul ședinței de Guvern.

Secretarul de stat a arătat că proiectul privind prelungirea stării de alertă a fost elaborat și depus la SGG, cu toate avizele, în vederea transmiterii la Consiliul Legislativ pentru obținerea avizului.

“Conține toate măsurile stabilite în actuala reglementare. (...) De asemenea, conține măsurile de protecție sanitară necesare în ziua votului pe 27 septembrie”, a mai spus Gheorghe Sorescu.

 

 

Lasă un comentariu