ILIE ȘUTA, PRIMAR CUCI: ȘCOALA GIMNAZIALĂ TRECE PE SCENARIUL GALBEN!

Distribuie pe:

- Felicitări, cu prilejul realegerii în funcția de primar! Cum se spune, alegerile trec, treaba rămâne! Care este treaba, la Cuci?

- Mulțumesc pentru felicitare. Treaba este că asfaltăm! Lucrările de asfaltare continuă la Dătășeni. Noi n-am făcut asfaltări de “campanie electorală”, ci lucrări cu adevărat necesare, din timp planificate. Așa că, deși alegerile au trecut, continuăm lucrările, conform planificării. Suntem în faza de ghinder, am turnat primul strat, la trotuare. Ne-am apucat de treabă, atât asfaltarea, cât și trotuarele sunt cam 2 km lungime, finanțarea lucrărilor se face pe PNDL, pentru asfaltare, și fonduri europene, pentru trotuare.

- Cum stați cu constituirea Consiliului local?

- Pentru constituirea Consiliului există hotărârea de la judecătorie. La primari, am înțeles că vor fi expediate, cât de curând, iar Prefectura va stabili datele pentru învestire și constituire.

- Vești nu prea bune vin din domeniul sănătății publice...

- Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a aprobat luni, 12 octombrie, un set de măsuri valabile, începând de miercuri, 14 octombrie, în 17 localități din județul Mureș unde, în ultimele 14 zile, incidența cumulată a cazurilor de infecție cu COVID-19 a depășit pragul de 1,5 la 1.000 de locuitori. Din păcate, suntem și noi pe lista celor 17 localități din județ, unde se impun restricții suplimentare din cauza pandemiei. Școala Gimnazială din Cuci va trece pe scenariul galben, respectiv jumătate din școlari vor face cursuri normal, iar cealaltă jumătate online. Suntem pregătiți pentru provocările acestui scenariu, avem un bun laborator de informatică, cu 22 de calculatoare; de asemenea, este în lucru proiectul pentru finanțare europeană în legătură cu tabletele, laptopurile și table inteligente, în sălile de clasă. În ce privește materialele de protecție sanitară, dezinfectanți, măști etc., suntem asigurați cu un stoc valabil până în luna decembrie.

Lasă un comentariu