DRAPELUL ROMÂNIEI, IZGONIT DE PE TURLA PRIMĂRIEI DIN SFÂNTU GHEORGHE

Distribuie pe:

Drapelul României a stat arborat, timp de 20 de ani, pe turla Primăriei Sfântu Gheorghe iar, în anul 2015, a fost îndepărtat în mod abuziv de primarul Antal Arpad. Edilul a invocat motive tehnice pentru a justifica refuzul de a rearbora drapelul României, acolo unde a stat arborat timp de două decenii iar, în fața instanței, a motivat că acel drapel, arborat acolo, lezează sentimentele comunității maghiare din oraș.

Asociația Civică pentru Demnitate în Europa (ADEC) l-a acționat în judecată pe primarul UDMR din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, pentru a-l obliga să rearboreze drapelul național al României pe turla primăriei. ADEC a solicitat public, în anul 2019, conducerii Ministerului Apărării Naționale, Ministerului Afacerilor Interne, Prefecturii Covasna și Forumului Civic al Românilor din Covasna, Harghita și Mureș să se implice în acest dosar, însă s-a izbit de ignoranță, dezinteres și refuz.

Din păcate, întrucât unii au ajuns în România să se rușineze de simbolurile naționale ale țării noastre, ba, mai mult, o trădează și o vând pe șperți, de trei decenii încoace, magistrații Curții de Apel Brașov au respins recursul Asociației Civice pentru Demnitate în Europa (ADEC) împotriva sentinței Tribunalului Covasna, care a respins acțiunea ADEC împotriva primarului municipiului Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, în cazul Drapelului României de pe turla Primăriei din oraș.

Așadar, Drapelul României nu mai are voie pe turla Primăriei din Sfântu Gheorghe. Halucinant, revoltător!

La Târgu-Mureș, drapelul încă mai are loc pe acoperișul primăriei și voi face tot ce-mi stă în putință să rămână acolo.

Lasă un comentariu