ȘI ÎN CAZUL PRIMARILOR, TOT „OMUL SFINȚEȘTE LOCUL"!

Distribuie pe:

Am primit la redacție două scrisori scurte din localitățile Cristești și Gornești, despre activitatea primarilor. Ambele sunt conduse de către primari maghiari. Kovács Edit la Cristești și Kolcsár Gyula la Gornești. Deși de aceeași etnie, doamna Kovács Edit a candidat la primărie din postura de independentă, iar Kolcsar Gyula sub egida UDMR.

Relativ independentă față de UDMR, o face pe doamna Kovács Edit mai aplecată asupra problemelor întregii comunități, în vreme ce dl primar Kolcsár Gyula se pare că mai are în minte stereotipurile impregnate ale separatismului, care-l determină să judece și să acționeze diferențiat, împărțind populația comunei în cetățeni de rangul unu și de rangul doi.

Iată ce se spune, în acest sens, în scrisoarea remisă redacției de către unul din locuitorii comunei: „Înainte de alegeri, cum se întâmplă de obicei la noi în țară, primăria s-a apucat de săpat branșamentele casnice, legăturile de la canalizarea care nu funcționează de peste 10 ani de zile. În urma acestor săpături, și după alegeri, se pare că piatra pe drumurile și așa dezastruoase s-a împărțit preferențial. Pe unele străzi deloc, iar pe altele, de exemplu pe strada bisericii reformate maghiare numită Hojasor utca, s-a pus piatră din belșug, că doar de acolo sunt cei de-ai casei. În schimb, pe străzile satului, restul străzilor, a gării, cimitirului, străduța mică de la terenul de fotbal etc., nimic. Bălți de 5 metri, unde s-a săpat branșamentele, pământul s-a lăsat, formându-se gropi de 50 de cm. Acolo mi-am și rupt telescopul la mașină. De ce această bătaie de joc la adresa cetățenilor comunei?? Oare nu toți plătesc impozit?? De ce dacă au săpat nu astupă la loc?? În cele din urmă am sesizat autoritățile locale, iar răspunsul domnului vice a fost, să îmi pun eu piatră. Cam asta este adevărata față a comunei. Păcat. Unii au ajuns acolo, și nu știu care este rolul lor. Lumea e sătulă deja.... (Doru Ciobanu)

De cealaltă parte, este vorba de primarul comunei Cristești, aflăm că doamna Kovács Edit s-a pus serios pe treabă, printre altele și-a făcut timp să ajungă și pe la slujba bisericii ortodoxe, dar ceea ce ni se pare mai relevant că și-a propus să dea o altă imagine comunei, să facă curățenie serioasă pe străzile comunei, mobilizând, în acest sens, cetățenii, și folosind pe scară largă forța de muncă a locuitorilor asistați, a celor care beneficiază de ajutorul social.

 

Imagini din Gornești (sus)

Strada Bisericii reformate

Strada ce duce la terenul de fotbal

Strada Cimitirului

La Cristești, puternică mobilizare de forțe pentru schimbarea imaginii comunei (jos)

 

Lasă un comentariu