CELE MAI MULTE CAZURI NOI DE CORONAVIRUS - ÎN BUCUREȘTI (650); URMEAZĂ CLUJ, MUREȘ, IAȘI

Distribuie pe:

Municipiul București - 650 și județele Cluj - 343, Mureș - 234, Iași - 231, Dolj - 201 sunt zonele cu cele mai multe cazuri nou confirmate de coronavirus față de ultima raportare, informează miercuri, Grupul de Comunicare Strategică (GCS).

Cele mai puține cazuri s-au înregistrat în județele Tulcea - 22, Vrancea - 24, Giurgiu - 24, Brăila - 30.

Distribuția pe județe a cazurilor noi înregistrate în ultimele 24 de ore este următoarea: județul Mureș se află pe locul trei cu 234 de cazuri, după București (650), Cluj (343) și înaintea Iași-ului (231).

În total, 4.848 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS-CoV-2 au fost înregistrate, față de ultima raportare, în urma testelor efectuate la nivel național.

 

BLATUL PSD-USR LA CONSILIUL LEGISLATIV PREFIGUREAZĂ O POSIBILĂ ALIANȚĂ ÎNTRE CELE DOUĂ PARTIDE

Președintele executiv al PMP, deputatul Marius Pașcan, afirmă miercuri că „blatul" PSD-USR la Consiliul Legislativ prefigurează o posibilă alianță între cele două partide după alegerile parlamentare.

„Nu m-ar mira, după ce am văzut comportamentul duplicitar al USR în Parlament și spectacolul propagandistic prin care useriștii simulau public confruntarea cu «ciuma roșie» să se lucreze la un plan de guvernare PSD-USR, coordonat de fostul prim-ministru Dacian Cioloș și de vicepremierul său de la acea vreme, Vasile Dâncu. Cum ar fi să ne trezim, după 6 decembrie, cu Dan Barna la Palatul Cotroceni care-l susține cu convingere și zel pe Marcel Ciolacu Premier?", precizează Pașcan într-un comunicat transmis AGERPRES.

Pașcan adaugă că Florin Iordache a ajuns președinte al Consiliului Legislativ prin „trocul rușinos" dintre PSD și USR în Parlament și afirmă că nu ar fi exclus să se lucreze la un plan de guvernare în care partidul condus de Dan Barna să-l susțină și pe Marcel Ciolacu pentru funcția de premier.

„După ce l-au votat pe Iordache președinte pe viață al Consiliului Legislativ, n-ar fi exclus ca USR să-l susțină și pe Marcel Ciolacu la funcția de premier. Trocul rușinos dintre PSD și USR prin care autorul OUG 13, Florin „altă întrebare" Iordache, a devenit președinte pe viață al Consiliului Legislativ reprezintă hârtia de turnesol care ne arată că „oamenii noi din politică" plănuiesc să guverneze, după alegerile parlamentare, chiar cu politicienii metehnelor vechi, cu cei pe care pretind că vor să-i înlocuiască", susține Pașcan.

 

USR VA ATACA LA CCR NUMIRILE FĂCUTE LA CONSILIUL LEGISLATIV

Președintele Uniunii Salvați România, Dan Barna, anunță că grupurile parlamentare ale USR vor sesiza Curtea Constituțională pentru invalidarea numirilor făcute marți de Parlament la Consiliul Legislativ, întrucât candidații nu au întrunit numărul de voturi cerut de lege.

„Legea 73/1993, legea Consiliului Legislativ, prevede că numirea președintelui și a președinților de secții se face cu votul majorității deputaților și senatorilor. Această sintagmă tehnică înseamnă că trebuie 50%+1 din votul tuturor parlamentarilor, nu doar al celor prezenți, mai precis numirile trebuie făcute în Parlamentul actual cu 233 de voturi cel puțin", a scris liderul USR, miercuri, pe Facebook.

El susține că, în urmă cu o zi, USR „a propus PNL boicotarea ședinței pentru a bloca" numirea lui Florin Iordache în calitate de președinte al Consiliului Legislativ, dar că liderul deputaților liberali, Florin Roman, „a respins propunerea și s-a lăudat că partidul său va avea 113 parlamentari" la vot ca să îl voteze pe Augustin Zegrean.

„Au venit doar 36. Dintre care opt foști traseiști PSD - ALDE: Sorin Cîmpeanu, Daniel Constantin, Damian Florea, Ioan Balint, Remus Borza (deputați), Gioancă Eugen, Marius Nicoară, Ioan Talpoș (senatori). Din cei 36, 16 au votat cu Florin Iordache", a precizat Barna.

El a reamintit că USR a anunțat depunerea unui proiect de lege pentru limitarea mandatelor la Consiliul Legislativ, precum și o procedură de revocare.

„Ca și în alte situații în care USR a făcut eforturi să repare dezastrele produse de majoritatea parlamentară, ne așteptăm ca toți deputații și senatorii cu un minim de decență să se alăture acestui demers. Avem patru ani de luptă fără menajamente cu PSD, avatarurile și colaboratorii lui fățiși sau ascunși. Nimic nu s-a schimbat și nici nu se va schimba prea curând. Suntem adversarul declarat și hotărât al pesedismului în toate formele lui și așa rămânem", a mai scris Dan Barna.

Cancelaria Prefectului Instituția Prefectului - Județul Mureș

 

ȘAPTE PERCHEZIȚII ÎN MUREȘ

Polițiștii din Mureș au efectuat, miercuri, șapte percheziții în județul Mureș, într-un dosar penal de evaziune fiscală în domeniile comerțului, construcțiilor și transporturilor, cu un prejudiciu estimat la peste 100.000 de lei.

„Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2014, reprezentanții unor firme din Mureș ar fi stabilit o serie de relații comerciale fictive cu o altă societate de tip «fantomă» și ar fi înregistrat în contabilitate facturi fiscale fără conținut economic real, beneficiind astfel de deduceri fiscale ilegale", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) transmis AGERPRES.

Potrivit anchetatorilor, obiectele de activitate ale societăților implicate sunt comerțul cu amănuntul de piese și accesorii pentru autovehicule, comerțul cu ridicata al mașinilor pentru industria minieră și construcții, activități de realizare a softului la comandă, exploatare forestieră, transporturi rutiere de mărfuri și salubritate.

Două mandate de aducere vor fi puse în executare în acest dosar, precizează IGPR.

 

 

ȘEFUL DE PERSONAL AL CASEI ALBE SUGEREAZĂ CĂ ÎN CURÂND VOR IEȘI LA LUMINĂ CONEXIUNILE FAMILIEI BIDEN CU ROMÂNIA

Interesele de afaceri din străinătate ale lui Hunter Biden, fiul lui Joe Biden - fost vicepreședinte american și actualul candidat al democraților la Casa Albă -, s-au extins la România, China și Ucraina, iar opinia publică americană se poate aștepta să afle mai multe „în zilele ce urmează", a lăsat să se înțeleagă șeful de personal al Casei Albe, Mark Meadows, prezent luni în emisiunea „The Evening Edit" a rețelei americane Fox Business Network, potrivit site-ului Fox News.

Cotidianul The Wall Street Journal este așteptat să publice în această săptămână un articol cu privire la afacerile lui Hunter Biden, însă nu este clar dacă Meadows s-a referit la acesta.

„Mi se pare fascinant că o parte din banii care par să se scurgă spre familia Biden vin în linii mari din România, din Ucraina și din China, exact cele trei țări pentru care Joe Biden a fost trimis special (în calitate de vicepreședinte)", i-a spus Meadows gazdei sale, Elizabeth MacDonald.

Potrivit lui Meadows, Joe Biden va avea „de dat o mulțime de explicații".

Fostul vicepreședinte democrat a dezmințit în mod repetat că ar fi discutat cu fiul său Hunter despre interesele de afaceri ale acestuia în străinătate.

„Comparațiile sunt foarte tulburătoare", a mai spus Meadows. „Așa încât nu e surprinzător ca ei (echipa de campanie a lui Biden) să spună „Nu vom vorbi cu presa", a adăugat șeful de personal al Casei Albe, citat de site-ul Fox News.

Lasă un comentariu