SCENARII: ROȘU, GALBEN, VERDE

Distribuie pe:

Un amalgam de sentimente m-au cuprins. Ele pot fi înșirate ca fiind: tristețe, nemulțumire, neputință, revoltă etc.

În fața unei situații, care devine din ce în ce mai gravă, autoritățile se întrec în a lua măsuri din ce în ce mai aspre pentru populație. De pildă, luni, 19 octombrie 2020, ca urmare a faptului că incidența de cazuri Covid-19, la Târgu-Mureș, a depășit 3/1.000 de locuitori, au trecut toate școlile la scenariul roșu, școală online, pentru o perioadă de 14 zile. Centrului de județ i s-au alăturat și localitățile: Ungheni, Cozma, Cristești, Sâncraiu de Mureș, Sângeorgiu de Mureș și Sântana de Mureș.

Din păcate, în aceeași situație se află și orașul Luduș, cu o incidență de 2, 18, 38 de cazuri confirmate oficial.

Capitala, cu cea mai mare incidență de infectare, a intrat în scenariul roșu din 20 octombrie 2020, ora 0, după o bâjbâială de câteva zile, cu cifre care nu se corelează și după discuții interminabile, ce se vor solda, pare-se, cu destituirea prefectului de București.

Se pune întrebarea: cine este de vină? Dacă întrebăm guvernanții, aceștia, în frunte cu președintele, spun că populația, și, parțial, au dreptate. Dar, dacă urmărim nenumăratele sindrofii, cu sute de oameni, dezlănțuiți, fără nicio regulă de protecție, nu putem să nu observăm că la majoritatea printre cei prezenți se află unii deputați, senatori, polițiști, procurori ș.a, ș.a. Ori, dacă stăm și judecăm drept, aceștia ar trebui să fie primii care, să respecte regulile și legile în vigoare. Câtă vreme nu înțelegem prevederile Constituției, Legea fundamentală a statului, care, în Articolul 16, precizează că: „Nimeni nu este mai presus de lege", să nu ne mirăm de ceea ce se întâmplă, doar românul are un proverb: „peștele de la cap se împute".

De aici rezidă revoltă mea și a multora ca mine, care trebuie să tacă în fața celor care se consideră mai presus de lege. Dar, vai de copii, de dascăli și de părinți! Copiii nu au, toți, instrumentele necesare învățării online, dascălii se chinuie cu materiale nefuncționale, iar părinții dau din colț în colț să găsească soluții de a-și proteja copiii, mai ales pe cei mici.

M-am săturat să aud mereu: vom face, vom lua măsuri, vom pregăti, vom, vom, vom... Domnilor guvernați, oricare ați fi, e vremea să treceți la fapte și să comunicați cu: am făcut, am realizat, am generat plus valoare în toate domeniile.

P.S. Joi, 22 octombrie 2020, (data la care am decis să trimit articolul), după datele comunicate, scenariile se aplică după cum urmează: 10.000 se școli în scenariul verde, 5.000 în scenariul galben și 1.800 în cel roșu. Din păcate, situația, după cum se observă, se va schimba, de la o zi la alta, în favoarea scenariului roșu. Dau un singur exemplu, de azi, grădinițele și școlile din Luduș au trecut pentru 14 zile la școala exclusiv online. Trist, foarte trist!

 

Lasă un comentariu