SE PENSIONEAZĂ MOȘ CRĂCIUN SAU VOM COLINDA ȘEICII DIN DEȘERT?

Distribuie pe:

Ecumenismul cucerește planeta, cu binecuvântarea Sfântului Scaun, purtat pe umeri cu entuziasm de ONU și susținut de Noua Ordine Mondială. Nu e o glumă, nu pun eu la cale vreo conspirație, este realitatea înfățișată, cu nonșalanță, lumii întregi, de Vatican, marțea trecută, Roma devenind, pentru o zi, Capitala Mondială a Păcii! Sub sloganul “Nimeni nu este salvat singur - pace și fraternitate”, Papa Francisc a găzduit o “Întâlnire de rugăciune pentru Pace în spiritul Assisi”. În realitate, a fost o adunare de rang înalt pentru a proclama Chrislamul, ca religie a Noii Ordini Mondiale. Vom privi, deci, cu alți ochi, ultimele mișcări geopolitice din regiunea Golfului Persic, unde arabii și evreii (Israel, Bahrain și Emiratele Arabe Unite) și-au dat mâna într-o frăție ciudată.

Rugăciunea de marți a avut loc în Bazilica Santa Maria din Aracoeli și a fost organizată de Comunitatea Sant'Egidio din Roma. În afară de Înalt Preasfințitul Patriarh Bartolomeu, la rugăciune au mai participat mitropolitul Emmanuel al Franței, episcopul Kassianos de Aravissos și diaconul patriarhal Jacob Krochak. Cultul mozaic a fost reprezentat de Haim Korsia, marele rabin al Franței, care a participat la o slujbă la Marea Sinagogă din Roma. Islamul l-a avut ca reprezentant pe Mohamed Abdelsalam Abdellatif, secretarul general musulman al Comitetului superior al fraternității musulmane, iar Budhismul pe Shoten Minegishi. Justin Welby, Arhiepiscopul de Canterbury și liderul spiritual al Anglicanilor, nu a putut ajunge la rugăciune din cauza restricțiilor generate de pandemie.

După ritualul simultan, care a durat aproximativ o oră, cu toții s-au reunit, în prezența președintelui Italiei, Sergio Mattarella, în Piața Campidoglio, unde a avut loc o nouă ceremonie: Proclamarea Apelului pentru Pace din 2020 și Aprinderea Candelabrului Păcii.

Victimele războaielor și ale pandemiei au fost comemorate printr-un minut de reculegere.

Numele Chrislam nu a fost ales întâmplător. Noua religie combină Creștinismul Romano-Catolic cu Islamul și Iudaismul Apostat. Presa americană îi spune Chrislam, dar Organizația Națiunilor Unite i-a găsit deja un nume oficial: Abrahamic Faiths Initiative (Inițiativa Credințelor Avraamice). “Noua religie a globalizării are și o conducere superioară, un «guvern» numit Înaltul Comitet al Fraternității Umane.

Într-un interviu despre criza globală Covid-19, Melinda Gates, soția co-fondatorului Microsoft, Bill Gates, a spus că există «câțiva candidați buni», referitor la cercetătorii care s-au apropiat de descoperirea unui vaccin”. Încurajator, aparent. Doar că... “Făcând lobby pentru ca populația planetei să îmbrățișeze o nouă identitate (un ID digital), Melinda Gates s-a afișat în fața camerelor de filmat purtând la gât un lănțișor cu o cruce întoarsă (răsturnată), spre stupefacția producătorilor de la Today Show, dar mai ales a telespectatorilor! Simbolismul este nelipsit în ideologia grupurilor Illuminati, Noua Ordine Mondială etc., iar crucea întoarsă arată exact disprețul celor care o poartă față de tot ce înseamnă ideologia creștină. Culmea este că Melinda Gates a mers la școală catolică, iar ea și soțul ei, miliardarul Bill Gates, și-au crescut copiii în doctrina religiei catolice. În același timp, însă, să nu uităm că familia Gates finanțează «Planned Parenthood», organizație care există pentru a sacrifica copiii încă din uterul mamelor!” (Nicholas Cezar, Național.ro,12 mai 2020).

Așadar, Chrislamul este o religie sincretică ce își are rădăcinile în Nigeria anilor '80, trăsătura sa principală fiind afirmarea compatibilității dintre Creștinism și Islam.

“Chrislamul are două fețe. Varianta «hard» o găsim în special în Nigeria, unde, în aceeași congregație, se citește și din Coran și din Biblie, se cântă și imnuri creștine și musulmane, se sărbătoresc și praznice creștine și musulmane etc. Explicația teologică pentru aceste practici este dragostea lui Dumnezeu pentru toți oamenii și originea comună a creștinilor și musulmanilor, ca și copii ai lui Avraam.

Mai există însă și varianta de Chrislam «soft», în care un adept își păstrează identitatea creștină, dar promovează ecumenismul prin construirea de poduri spre Islam și identificarea credințelor și practicilor asemănătoare.

Prima persoană care a folosit termenul de Chrislam pare să fi fost autorul Arthur C. Clarke. El a scris, în 1993, o nuvelă SF cu titlul “Ciocanul lui Dumnezeu”, în care descria pericolul iminent ca Pământul să fie lovit de un asteroid. În desfășurarea acțiunii, un rol important îl are o grupare religioasă numită de autor “Chrislam”. Ulterior, cartea lui Clarke a inspirat mai multe filme de succes, cum ar fi 2001: “A Space Odyssey”, “Deep Impact, sau Armageddon”. (...)

Da, există asemănări, dar și mari diferențe. Amândouă religiile sunt monoteiste, dar musulmanii nu acceptă Sfânta Treime. Iisus e perceput și de Islam ca un profet, dar nu ca Mântuitorul Lumii. Iisus, în Coran, s-a născut dintr-o Fecioară, a trăit o viață sfântă și a făcut minuni, dar nu a fost răstignit pentru păcatele noastre. (...) E de înțeles. Islamul predică o religie a faptelor. Fără ispășire. Fără iertarea păcatelor. Fără întrupare. Fără iubire divină. Fără cruce. Și fără nădejde pentru viața veșnică (decât dacă ești martir jihadist).

Adevărul este că nu putem să amestecăm cele două religii și să rămânem totuși cu un mesaj autentic creștin. De fapt, cele două religii sunt incompatibile.”

Ce-o mai fi... om mai vedea!

 

Lasă un comentariu