“Fabrica de Vise” din Iași. Patronul canadian se lăuda că vinde bomboane cu canabis

Distribuie pe:

O operațiune amplă a dezvăluit implicarea unui polițist din Iași în afacerea numită de procurori “Fabrica de vise”. Potrivit informațiilor, acesta se ocupa cu ambalarea și distribuirea produselor destinate magazinelor.

Fabrica de Vise din Iași. Afacerea era condusă de canadianul Philipp Fuhrmann, prezentat drept absolvent de Drept Internațional din Germania. Pe platforma LinkedIn, Philipp Fuhrmann se descria ca “Chief Executive Officer at Canax CBD Processing Corp”. Se mândrea, pe aceeași platformă, cu unitatea de producție de la Miroslava, județul Iași. La profilul său, avea atașat un film de prezentare ce ilustra locația unde se produceau uleiuri și dulciuri pe bază de canabis. Le transmitea de la București la Constanța. Oricum va deveni la fel de celebru ca și Frații Tate. Cu “Fabrica de Vise” din Iași.

Conform datelor de pe lista firme.ro, CanXCBD, fondată în 2019, se situează pe primul loc în Top Afaceri din județul Iași pentru domeniul 1041. Respectiv, Fabricarea uleiurilor și grăsimilor, având în 2022 o cifră de afaceri de 4.240.376 RON și o medie de opt angajați. Fuhrmann menționa peste tot că a absolvit studiile de masterat în Drept Internațional la Universitatea de Științe Aplicate din Gelsenkirchen, Germania.

Investigația DIICOT estimează o investiție de cinci milioane de euro în această afacere, cu peste un milion investit în echipamente de producție. La sediu, au fost identificate 40 de tone de cânepă industrială destinată producției de substanțe psihoactive. Din cei implicați, 27 au fost reținuți, inclusiv polițistul menționat. Produsele în cauză, printre care dispozitive de vaporizare și dulciuri, erau infuzate cu substanțe psihoactive. Un avocat implicat în caz menționează incidente în care minori au fost afectați de aceste produse.

“Fabrica de Vise” din Iași inspira încredere. Procurorii indică faptul că “Fabrica de vise” din Miroslava, Iași, deținea cinci depozite pe teritoriul național. În seria perchezițiilor s-au reținut pentru confiscare peste 80.000 de vaporizatoare, 3.000 de acadele, 1.300 de pachete de jeleuri și circa 200 de recipiente cu prăjituri ce conțineau substanțe narcotice.

Unul dintre comercianții acestor produse afirmă că nu erau informați despre ilegalitatea lor. În plus, subliniază că firma producătoare le inspira credibilitate. Era “Fabrica de Vise” din Iași.

Expertul antidrog Cătălin Țone subliniază importanța cazului la nivel european, având potențialul de a crea un precedent judiciar. Deși substanța psihoactivă identificată, HHC, nu este considerată ilegală în multe țări europene, în România intră sub incidența legii privind substituenții de droguri.

Comunicat DIICOT

“S-a reținut că, începând cu finele anului 2022, mai multe persoane care sunt angajate sau controlează două societăți comerciale de pe raza județului Iași au constituit un grup infracțional organizat. Având ca scop importul, exportul, producerea, fabricarea și alte operațiuni cu substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive. În acest context aceștia produc și comercializează dispozitive electronice de vapat și produse de tip “edibles” cunoscând că au în compoziție substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, s-a stabilit că în perioada octombrie 2022 - septembrie 2023 membrii grupului infracțional au produs în vederea comercializării peste 100.000 de dispozitive tip Vape care conțineau substanțe care produc efecte psihoactive de natură a pune în pericol viața persoanelor care le consumă”, spun anchetatorii DIICOT despre “Fabrica de Vise” din Iași

(Preluare Evz.ro)

Lasă un comentariu