LUPTE LIBERE - CAMPIONATUL NAȚIONAL INDIVIDUAL DE SENIORI

Distribuie pe:

În perioada 23-25 octombrie, la Reșița, s-a desfășurat faza finală a Campionatului Național de seniori la lupte.

Clubul Sportiv Școlar Târgu-Mureș și Clubul Sportiv Municipal Târgu-Mureș au avut sportivi în concurs și au obținut următoarele rezultate:

- Racoțan Tudor - locul I - campion - 86 kg;

- Popescu Rareș - locul I - campion - 92 kg;

- Nyulas Elod - locul II - 70 kg;

- Podar Cosmin - locul II - 125 kg;

- Gombos Erik - locul III - 57 kg.

În clasamentul pe echipe, CSS Târgu-Mureș a ocupat locul V, iar CSM Târgu-Mureș, locul VI.

Sportivii sunt pregătiți de profesorii Gyarmati Ferenc, Fazakas Csaba și Dragoș Vlad.

 

AVÂNTUL REGHIN SE IMPUNE ÎN DERBY-UL MUREȘEAN CU UNIREA UNGHENI

Vineri, pe teren propriu, echipa Avântul Reghin a câștigat întâlnirea cu Unirea Ungheni, cu scorul de 5-0, într-un meci din cea de-a 7-a etapă a Ligii a III-a de fotbal, seria a 9-a. Golurile au fost marcate în repriza secundă de Florin Truță (min.57-penalty și 90+3), Vlad Bujor (75), Ovidiu Covaciu (86) și Sergiu Luca (90+1). În urma acestei victorii, Avântul Reghin a urcat, deocamdată, pe locul secund în grupă, acumulând 13 puncte, în timp ce Unirea Ungheni se află pe patru, cu 12 puncte. Lider este CSO Cugir, cu 15 puncte. Într-o altă partidă din această serie, tot vineri, Sănătatea Cluj a învins, în deplasare, cu 2-1, pe Sticla Arieșul Turda cu 2-1.

 

REACȚIE VEHEMENTĂ ÎN URMA PLANULUI PUS LA CALE DE GIGANȚII EUROPEI. CUM ESTE VĂZUTĂ IDEEA DESFIINȚĂRII LIGII CAMPIONILOR

Președintele Ligii Spaniole de Fotbal (LaLiga), Javier Tebas, nu are încredere în proiectul European Premier League, care ar urma să reunească 16-18 mari cluburi europene. “Autorii acestei idei, dacă ei există în realitate, pentru că nu e nimeni care să o apere, arată nu doar o ignoranță totală a organizării și obiceiurilor fotbalului european și mondial, ci și o ignoranță serioasă a piețelor drepturilor audiovizuale. Un proiect de acest tip va aduce daune economice grave organizatorilor înșiși și entităților care îl finanțează, dacă există, pentru că nu sunt niciodată oficiale. Aceste proiecte «subterane» arată bine doar atunci când sunt concepute la un bar, la 5.00 dimineața”, a declarat Tebas, pentru ESPN. Nici UEFA nu este de acord cu un astfel de proiect, care ar duce inevitabil la dispariția Ligii Campionilor. “Președintele UEFA a precizat, în mai multe rânduri, că UEFA se opune cu tărie unei Superligi. Principiile solidarității, promovării, retrogradării și ligilor deschise nu sunt negociabile. Este ceea ce face ca fotbalul european să funcționeze și Liga Campionilor să fie cea mai bună competiție sportivă din lume. UEFA și cluburile se angajează să construiască pe o astfel de bază solidă, nu să o distrugă pentru a crea o superligă de 10, 12, chiar și 24 de cluburi, care ar deveni inevitabil plictisitoare”, a precizat UEFA, într-un comunicat. Sky Sport a scris, marți, că FIFA ar susține un proiect European Premier League, o competiție care să reunească 16-18 mari cuburi europene, cu premii totale de peste cinci miliarde de euro. Potrivit sursei citate, Liverpool și Manchester United ar fi printre inițiatoarele proiectului, la care s-ar putea alătura, din Anglia Manchester City, Arsenal Londra, Chelsea sau Tottenham, pentru cele cinci locuri rezervate insularilor. Alte cluburi din Spania, Italia, Germania și Franța și-ar fi arătat interesul pentru această competiție și pentru a deveni membri fondatori. Competiția ar urma să se desfășoare în sistem de grupe cu meciuri tur-retur, în timpul sezonului fotbalistic european. Formațiile clasate cel mai bine ar urma să dispute o fază finală, eliminatorie, care să stabilească echipa campioană. Fiecare club fondator ar urma să primească premii de ordinul sutelor de milioane de euro. O mare parte a finanțării ar urma să vină de la banca americană JP Morgan, dar și alte bănci ar putea fi atrase în cel mai important proiect din fotbalul mondial, în ultimele decenii. Inițiatorii ar dori ca prima ediție a noii competiții să înceapă în 2022.

 

CSM BUCUREȘTI A FĂCUT SPECTACOL FĂRĂ CRISTINA NEAGU

CSM București a învins formația germană Bietigheim, într-un meci contând pentru etapa a 6-a a grupelor Ligii Campionilor la handbal feminin. Liga Campionilor: Bietigheim - CSM București 22-32. CSM București a revenit în cursa calificării directe în sferurile Ligii Campionilor, după ce a învins-o pe Bietigheim. Tigroaicele au acuzat absența Cristinei Neagu doar în startul partidei, când jocul a fost unul echilibrat. Fetele lui Adi Vasile s-au descătușat pe final de prima repriză și au intrat la cabine cu patru goluri avantaj, 14 la 10. Principalele marcatoare pentru CSM București au fost Martin 7 goluri, Omoregie 7, Cvijici 4. Cristina Neagu nu s-a aflat pe teren, în urma unei accidentări la antrenamente. Ea abia revenise în lot la meciul din etapa trecută, cu FTC Budapesta, după două săptămâni de izolare, ca urmare a testării pozitive la Covid-19.

 

ȘASE HANDBALISTE POT FI SCHIMBATE, ÎN TOTAL, ÎN LOTUL OFICIAL AL CE DIN LUNA DECEMBRIE

Forul european de handbal a anunțat, vineri, loturile lărgite de câte 35 de jucătoare, înaintate de federațiile naționale pentru Campionatul European feminin, din luna decembrie, din Danemarca și Norvegia. Șase jucătoare din lotul deplasat vor putea fi schimbate pe parcursul competiției. În lotul României se află și căpitanul Cristina Neagu. Potrivit EHF, două jucătoare din lotul de 35 vor putea înlocui coechipiere în faza grupelor, apoi tot două în faza grupelor principale, și la fel și în faza eliminatorie a competiției. De asemenea, anunță EHF, dacă în timpul competiției se vor descoperi teste pozitive într-o echipă, aceasta va putea înlocui toate jucătoarele afectate, în urma dovezii rezultatelor. În lotul de 35 de jucătoare selecționate de antrenorii Bogdan Burcea și Robert Licu, și anunțat de FRH către EHF, se află și căpitanul Cristina Neagu. În Norvegia, unde va juca România, vor face deplasarea, cel mai probabil, 19 jucătoare, iar lotul oficial va avea 16 handbaliste. Naționala României va juca la Trondheim, în grupa D, în ordine, cu Germania (3 decembrie), cu Polonia (5 decembrie) și cu Norvegia (7 decembrie).

 

ATLEȚII ROMÂNI MEDALIAȚI LA BALCANIADA DE ALERGARE MONTANĂ DE LA POIANA BRAȘOV

La competiția de atletism care a reunit sportivi din 5 țări, România a ocupat locul secund în clasamentul pe națiuni, cu 9 medalii (3 de aur, 3 de argint și 3 de bronz) la cea de-a 12-a ediție a Campionatului Balcanic de alergare montană pentru seniori și juniori. Competiția s-a desfășurat, sâmbătă, la Poiana Brașov. Medaliile de aur au fost cucerite de echipele de seniori și senioare, precum și de Cristina Simion la individual feminin seniori, iar medaliile de argint au fost aduse de sighișoreanca Mădălina Florea la individual senioare, Ionuț Alin Zincă la individual seniori și de echipa de juniori. Cu bronz au fost medaliați Andreea Alina Pîșcu la individual seniori, Leonard Albert Mitrică la individual seniori și componentele echipei de junioare. Locul I pe națiuni a revenit Turciei, cu 10 medalii, dintre care 4 de aur, 4 de argint și 2 de bronz.

 

 

Lasă un comentariu