TOȚI BANII PE VICTORIA ROMÂNIEI U21 ÎN MECIUL CU DANEMARCA U21: „PARIAȚI PE NOI"

Distribuie pe:

Naționala României a avut parte de o lună octombrie de coșmar și a pierdut toate cele trei meciuri oficiale pe care le-a disputat, cu Islanda, cu Norvegia și cu Austria. Acum, înaintea partidelor din luna noiembrie, cu Belarus, cu Norvegia și cu Irlanda de Nord, Adrian Mutu e sigur că Mirel Rădoi va putea aduce din nou rezultatele așteptate de suporteri de la prima reprezentativă. „Mirel știe ce înseamnă să fii selecționer la echipa națională mare. Dacă nu știa, probabil că a simțit-o acum, pentru că toată lumea are o părere de spus. E naționala tuturor românilor. Da, cred că ne poate scoate din această situație, pentru că îl cunosc pe Mirel, știu că e un băiat foarte serios. Muncește foarte mult și vrea să aducă rezultate. Eu cred că o să continue pe acest drum și într-un final o să aibă rezultatele pe care și le dorește", a spus Adrian Mutu. Dacă naționala mare a ratat calificarea la Campionatul European de anul viitor, România U21 încă speră să obțină biletele pentru Euro. Mai are un singur meci în grupa din preliminarii, cu Danemarca, echipă deja calificată, și are nevoie de un rezultat pozitiv pentru a merge la turneul final de pe locul al doilea din grupă. „Cred că ne putem califica la Euro. Pariez în primul rând pe băieții mei, pe mine, dar pe ce pariez mai mult sau ce pot să vă asigur este că vom face totul, vom pregăti totul cu maximă seriozitate și vă asigur că băieții vor da totul pe teren. Eu cred că șansele sunt egale. Suntem cele mai bune echipe din grupă. Avem un fotbal asemănător. Poate vi se pare ciudat, dar Danemarca are un antrenor spaniol, de ceva timp, și joacă un fotbal bazat pe posesie constructivă, cu jucători foarte buni, jucători care activează la echipe destul de importante din Europa. Vă sfătuiesc să pariați pe victoria României", a spus Adrian Mutu.

 

SIMONA HALEP SE MENȚINE PE LOCUL 2 ÎN CLASAMENTUL WTA

Simona Halep se menține pe locul 2 WTA, cu 7.255 de puncte, iar australianca Ashleigh Barty continuă să conducă ierarhia, cu 8.717 puncte. După turneul de la Ostrava, care s-a încheiat duminică, Arina Sabalenka, învingătoarea, a urcat un loc și este pe 11, iar finalista Victoria Azarenka a urcat de pe 14 pe 13. Top 10 WTA este următorul: Ashleigh Barty (Australia) - 8.717 puncte; Simona Halep (România) - 7.255; Naomi Osaka (Japonia) - 5.780; Sofia Kenin (SUA) - 5.760; Elina Svitolina (Ucraina) - 5.260; Karolina Pliskova (Cehia) - 5.205; Bianca Andreescu (Canada) - 4.555; Petra Kvitova (Cehia) - 4.516; Kiki Bertens (Olanda) - 4.505; Serena Williams (SUA) - 4.080. Patricia Țig a urcat de pe locul 57 pe 56, cel mai bun din carieră, cu 1.229 de puncte, Irina Camelia Begu se menține pe locul 76, cu 932 de puncte, Sorana Cîrstea a urcat de pe locul 88 pe 87, cu 839 de puncte, iar Ana Bogdan a urcat o poziție, până pe locul 91, cu 805 puncte. Irina Bara a urcat de pe locul 116 pe 115, cel mai bun din carieră, cu 636 de puncte. În Top 200 se mai află Mihaela Buzărnescu pe locul 133, în menținere, cu 558 de puncte, Monica Niculescu, pe 142, în menținere, cu 519 puncte, Jaqueline Cristian, pe 169, în menținere, cu 423 de puncte, Elena-Gabriela Ruse, pe 176, în urcare o poziție, cu 402 puncte, și Laura Ioana Paar, care a urcat de pe 199 pe 198, cu 341 de puncte.

 

EȘEC AL NAȚIONALEI FEMININE ÎN CONFRUNTAREA CU ELVEȚIA

 

Reprezentativa feminină de fotbal a României a fost învinsă, marți, la Mogoșoaia, cu scorul de 2-0, de selecționata Elveției, într-un meci din grupa H a preliminariilor UEFA Women's Euro 2022. Golurile au fost marcate de Sow (29) și Crnogorèeviæ (79). România a evoluat în formula: 1. Părăluță - 21. Corduneanu (22. Stamate 90), 2. Oprea, 6. Ficzay, 4. Gered - 19. Ciolacu, 5. Meluță (14. Herczeg 25 - 15. Bratu 90), 8. Vătafu - 9. Rus, 13. Marcu (18. Bâtea 63), 7. Vlădulescu (17. Bălăceanu 90). Selecționer: Mirel Albon. România mai are programat un meci în acest an, cu Croația, în deplasare, la 1 decembrie.

 

LARISA IORDACHE REVINE ÎN GIMNASTICĂ DUPĂ O PAUZĂ DE TREI ANI ȘI DUPĂ TREI OPERAȚII

La 24 de ani, gimnasta Larisa Iordache, medaliată olimpică, mondială și multiplă campioană europeană, va reveni în luna noiembrie în competiții, după o pauză de trei ani și după trei operații la tendonul ahilian, informează COSR. Ea va participa la Campionatele Naționale de la Ploiești (17-19 noiembrie). Obiectivul Larisei și al antrenorilor săi, Lăcrămioara și Cristian Moldovan, este calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020. Campionatele Europene din decembrie, de la Mersin (Turcia), programate între 9 și 13 decembrie, vor fi un test pentru împlinirea visului Larisei. Larisa Iordache s-a accidentat, în octombrie 2017, la Campionatele Mondiale, în timp ce se încălzea pentru calificările la sol. Ea urma să evolueze la toate cele patru aparate pentru calificarea în finală la individual-compus, dar a părăsit sala într-un scaun cu rotile, iar diagnosticul a fost de ruptură de tendon ahilian stâng. Iordache a participat la JO Londra 2012, unde a obținut medalia de bronz cu echipa României.

 

PARTIDA CFR - YOUNG BOYS VA FI CONDUSĂ DE ARBITRUL DE LA AUSTRIA - ROMÂNIA

Arbitrul suedez Glenn Nyberg a fost delegat la centru la meciul CFR Cluj - Young Boys Berna, din etapa a II-a a Grupei A din Europa League. Partida va avea loc joi, de la ora 22.00. Nyberg va fi ajutat de asistenții Mahbod Beigi și Andreas Soderqvist și de rezerva Bojan Pandzic, tot din Suedia. Nyberg, 32 de ani, și cei doi asistenți au condus și partida Austria - România, scor 2-3, în Liga Națiunilor, meci disputat la 7 septembrie. Glenn Nyberg este arbitru în prima ligă suedeză din 2013 și pe lista FIFA din 2016.

 

„TIGROAICELE" ȘI-AU LUAT VITEZĂ!

CSM București a semnat un nou parteneriat de mobilitate, iar handbalistele lui Adi Vasile au primit mașini de oraș. Fetele de la CSM București au revenit din Germania, unde au câștigat la zece goluri diferență ultimul meci din Liga Campionilor și au urcat, astfel, pe primul loc în grupă. Răsplata a fost pe măsură! La sosirea în România, „tigroaicele" au fost așteptate cu câte o mașină! Handbalistele au primit bolizi „de serviciu", după ce clubul a semnat un nou parteneriat cu cei de la Sixt. „Sunt fericită că am primit o mașină nouă! Îmi place un pic viteza, dar în București nu poți să conduci rapid. Sunt de șase ani aici și încă nu m-am obișnuit total cu traficul... este o nebunie uneori", Jelena Grubisic, handbalistă CSM București. „Într-un moment agitat pentru sport, CSM București reușește să atragă parteneri noi. Sunt fericită și mândră de ceea ce am realizat", Gabriela Szabo, director general CSM București.

 

LEWIS HAMILTON, RECORD DE VICTORII ÎN FORMULA 1

Britanicul Lewis Hamilton (Mercedes) a stabilit, duminică, pe circuitul Algarve din Portimao, un record de victorii în Formula 1, el obținând al 92-lea succes. În etapa trecută, la Eifel Grand Prix, Hamilton egalase recordul de 91 de victorii care a fost deținut până atunci de Michael Schumacher. Hamilton a pornit din pole position în Marele Premiu al Portugaliei, a 12-a etapă a Campionatului Mondial de Formula 1. „Le datorez această reușită celor de la Mercedes, de aici, și celor de la fabrică. A fost până acum un privilegiu să lucrez cu această echipă. Aș fi putut doar să visez că voi ajunge unde sunt astăzi. Va dura ceva timp până mă voi obișnui. Nu îmi găsesc cuvintele în acest moment", a spus Lewis Hamilton după cursă. Pe locul doi s-a clasat Valtteri Bottas (Mercedes), iar pe trei a terminat Max Verstappen (Red Bull Racing). Top 10 este completat de Charles Leclerc (Ferrari), Pierre Gasly (AlphaTauri), Carlos Sainz (McLaren), Sergio Perez (Racing Point), Esteban Ocon (Renault), Daniel Ricciardo (Renault) și Sebastian Vettel (Ferrari). Etapa următoare, Emilia Romagna Grand Prix, va avea loc la Imola, în 1 noiembrie.

 

Lasă un comentariu