SĂRBĂTORILE ROMÂNISMULUI

Distribuie pe:

De Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil au răsărit florile Românismului la Vlădiceni, Iași: copii îmbrăcați în haine naționale dăruite de „Calea Neamului".

După Sfânta Liturghie, oficiată de vrednicul Părinte Achirei Victor, care a avut la final un cuvânt plin de tâlc și înțelepciune având ca punct central tulburătoarea expresie „Realitatea este ceea ce vedeți, iar Adevărul este acesta!", în biserică au răsunat, prin glasurile copiilor, cântece patriotice și frumoase pricesne.

Filiala „Calea Neamului" Iași și-a îndeplinit pe deplin misiunea, mai ales că, tot în această zi de sărbătoare, nucleul filialei - Codreanu Mihai Adrian, Dan Borș, Corneliu Ciucanu și Constantin Huțupașu - a organizat și un parastas pentru părintele Nicolae Grebenea, Mărturisitor al temnițelor comuniste, care-și duce somnul de veci în Cimitirul „Eternitatea".

Am avut onoarea ca, după slujba parastasului, să vorbească din partea Asociației „Calea Neamului", despre jertfa părintelui Grebenea, profesorul Corneliu Ciucanu, unul dintre puținii istorici adevărați din această țară, o adevărată enciclopedie a perioadei interbelice și nu numai.

Noi, drumeții din țară ajunși la Iași pe „Calea Neamului Românesc" de la Mirceștii Noi de Vrancea și Brașov, mulțumim din tot sufletul pentru organizarea, găzduirea și masa de la Vlădiceni, enoriașilor Bisericii Ortodoxe, în mod deosebit părintelui Victor, lui Dan Borș și minunatei lui soții, care, alături gospodinele satului, ne-au omenit cum se cuvine cu bucate gustoase și vin roșu. O surpriză extraordinară mi-au făcut la final frații și surorile mele de la Filiala „Calea Neamului" Mirceștii Noi de Vrancea, condusă de Tanța Stan, care mi-au dăruit o frumoasă și mare Inimă Tricoloră făcută din trandafiri. Mulțumesc mult de tot, Tanța Stan, Cornelia Cîrligeanu-Ungureanu, Constantin Mariana, Nelu Cîrligeanu, Oana și Cristi Muscă! Bucuria acestei acțiuni a fost cu atât mai mare, cu cât la ea a participat și Filiala „Calea Neamului" Bacău, condusă de Movileanu Iurie, basarabeanul nostru de mare nădejde și determinare.

Doamne ajută, oameni buni, fiți fără teamă, lăsați sminteala și deznădejdea, fiți Români Liberi, căci Realitatea este că vremurile sunt grele și rele, iar Adevărul este că Hristos le biruie!

 

Lasă un comentariu