EMIL CASONI, PRIMAR MIHEȘU DE CÂMPIE: LUĂM MĂSURI ANTI-PANDEMIE ȘI PREGĂTIM CONDIȚIILE RELUĂRII VIEȚII NORMALE

Distribuie pe:

- În vară, speram să scăpăm de constrângerile situației medicale. Iată că, nu numai că nu am scăpat, dar lucrurile s-au agravat, iar ceea ce părea, atunci, insuportabil, pare acum o glumă. Cum a evoluat situația sanitară în Miheșu de Câmpie?

- În conformitate cu Anexa la Hotărârea CJSU nr. 49/13.11.2020, referitoare la situația ratei de incidență la 1.000 de locuitori, la nivelul UAT din județul Mureș, comuna Miheșu de Câmpie face parte din categoria localităților cu rată mai mare de 1,5/1.000 și mai mică sau egală cu 3/1.000 locuitori, trebuind să aplice măsurile din HG nr. 856/2020 și HG 935/2020 până la data de 20 noiembrie 2020. Încercăm, până acum cu succes, să ținem pandemia sub control, sens în care aplicăm măsurile de distanțare socială, protecție, igienizare; am asigurat, pentru copii, măști care sunt distribuite în fiecare dimineață de asistentul medical, chiar dacă, acum, sunt suspendate cursurile fizice, activitatea desfășurându-se doar on-line. Elevii au primit tablete, de la Inspectoratul Școlar, iar noi am făcut un proiect, pe fonduri europene, pentru ca fiecare copil să primească o tabletă; acest proiect se află în curs de derulare.

Desigur, sperăm la mai bine și ne facem treaba, chiar și în aceste condiții neprielnice. De pildă, am amenajat un loc de joacă și recreere la Răzoare care, chiar dacă acum nu poate fi folosit, va prinde bine când vom ieși din această nebunie a pandemiei.

- Mă bucură aerul acesta optimist al dumneavoastră. Mă întreb cum se materializează el, faptic, la nivelul comunei?

- La primăvară, continuăm cu trotuarele spre Sărmașu și în centrul comunei, proiect finanțat din fonduri europene; prioritar va fi și proiectul referitor la aducerea apei potabile de la Tarnița, din comuna vecină Frata, din județul Cluj. Sunt circa 8 km distanță de la sursa de apă. Cu apa potabilă, proiectul Tarnița este singura noastră variantă, întrucât, pe Câmpie, nu există nicio altă magistrală de apă care să poată fi folosită. Exista, la un moment dat, acel master plan, la județ, de multă vreme, despre care s-a vorbit îndelung, dar, practic, nu s-a realizat nimic. Desigur, noi vom avea nevoie de acceptul Consiliului Județean Mureș pentru aducerea apei de la Frata...

- Care este reacția populației față de noile restricții impuse de situația din comună?

- Sincer, lumea este puțin cam speriată! Până la urmă, tuturora ne este frică de moarte. Consătenii mei au înțeles necesitatea respectării măsurilor de protecție, însă, pe de altă parte, oamenii își văd de treabă ca și până acum și, per total, pot spune că, cel puțin deocamdată, lucrurile sunt oarecum în regulă. Vom trece cu bine și peste asta și rolul nostru, al administrației locale, este acela de a pregăti această trecere, dar și condițiile reluării vieții normale în comuna noastră.

Lasă un comentariu