GUVERNUL UNGARIEI VA FINANȚA 66 DE INVESTIȚII MARI ÎN ȚINUTUL SECUIESC

Distribuie pe:

Guvernul Ungariei va finanța 66 de mari proiecte de investiții depuse de IMM-uri, în cadrul programului de dezvoltare economică a Ținutului Secuiesc, se arată într-o informație dată publicității de UDMR, preluată de MTI.

Finanțarea are o valoare totală de aproape 24 de miliarde de forinți (peste 73 de milioane de euro), iar dintre proiectele declarate câștigătoare, 31 provin din Harghita, 18 din Covasna și 17 din județul Mureș.

Statul ungar va finanța 50% din suma totală necesară implementării, iar investitorii trebuie să asigure restul de bani, din resurse proprii sau din credite bancare.

Majoritatea proiectelor se referă la dezvoltarea firmelor existente, dar au existat și proiecte de investiție de tip greenfield. Firmele cu activitate au solicitat, în mare parte, susținerea retehnologizării.

Principalul scop al programului de susținere a marilor investiții în agricultură este crearea unor unități industriale agricole care reușesc crearea unui sistem integrat și susținerea acestor întreprinderi, pe activitatea cărora se poate baza dezvoltarea pe termen lung a sectorului agricol din Ținutul Secuiesc, menționează sursa citată.

Lasă un comentariu