DUMITRIȚA GLIGA, PLEDOARIE PENTRU PERFORMANȚĂ

Distribuie pe:

Președintele interimar al PSD Mureș, Dumitrița Gliga, candidatul de pe locul 1 pe lista pentru Camera Deputaților, la alegerile din 6 decembrie, propune spre dezbatere, pentru comunitatea mureșeană, teme de interes major, cum ar fi: administrația, educația, economia, agricultura și cultura.

NEVOIA DE DIGITALIZARE

România are un potențial de dezvoltare uriaș în domeniul digitalizării, dar, din păcate, prea puțini politicieni au arătat deschidere și implicare. Pentru a face performanță este nevoie de digitalizare!

Dacă România poate avansa rapid, într-un domeniu, atunci cu siguranță vorbim despre administrația publică locală, regională sau națională. Există digitalizare, dar cu siguranță ea nu e funcțională la nivelul la care ne-am dori, la standardele și la capacitatea dezvoltate, în prezent, de domeniul IT. Sunt acum sisteme moderne de verificare, de măsurare, de administrare și de securitate, care ar putea aduce statul român în secolul XXI. Cred că performanța în administrație, în companiile de stat și în domeniile care ne afectează viața de zi cu zi ne poate ușura foarte mult existența.

BALUL ÎNSURAȚILOR, BRAND MUREȘEAN

Este o mare bucurie pentru mine să fiu organizator al Balului Însuraților. Orice eveniment care ne amintește de tradițiile și cultura noastră este binevenit și trebuie omagiat așa cum se cuvine.

Balul Însuraților e întotdeauna la primul sfârșit de săptămână din februarie. Pandemia și toate interdicțiile au început după 16 martie, dar toată lumea, când vine la Balul Însuraților, sau la Ziua Recoltei, sau la festivalurile de pe Valea Gurghiului și de pe Valea Mureșului se bucură că se întâlnește și își amintește de momentele petrecute în copilărie la țară. Toată lumea zice: aici ne simțim, în sfârșit, cu toții egali, ne amintim de gusturile pe care le aveau mâncărurile în copilărie și schimbăm o vorbă, apucăm să ne destăinuim unul altuia și așa reușim să primim energie, ca să mergem înainte.

SOLUȚII PENTRU FERMIERI

Politicienii români trebuie să investească în capitalul românesc, cu prioritate, doar așa putem face performanță. Împreună susținem capitalul autohton!

La noi, în Ardeal, agricultorii se lovesc de problema terenurilor fărâmițate. Se lucrează pe suprafețe mici, de câteva zeci de arii, față de sudul țării, unde fermierii lucrează sute de hectare la un loc. În același timp, mai avem o problemă extrem de dificilă, legată de comasarea acestor parcele și de intabularea lor. Dacă acest lucru s-ar putea realiza, atunci micii fermieri ar putea investi în utilaje moderne, într-o tehnologie care i-ar ajuta mult în valorificarea terenului deținut. Soluțiile nu sunt simple și nici ușor de explicat. Cunosc foarte multe detalii pe acest subiect, încât aș putea scrie o carte, poate chiar mai multe. Consider o provocare reală rezolvarea acestei probleme pentru fermierii noștri, provocare pe care o accept.

APROAPE DE OAMENI

Prioritatea mea au fost întotdeauna oamenii, iar acum, mai mult decât oricând, voi fi lângă ei.

Mă ocup foarte mult de partea de intabulări de terenuri, pentru că e foarte complicat pentru oameni, în special pentru oamenii de la țară, sunt cheltuieli foarte mari, de multe ori oamenii renunță, pentru că e extraordinar de complicat, foarte mult de umblat, și atunci, având tangență cu fiecare pentru terenurile noastre, am încercat să îi ajut să și le intabuleze și dânșii pe ale lor.

EDUCAȚIA, ÎNTOTDEAUNA O PRIORITATE

Educația de calitate trebuie să devină prioritate națională! Indiferent de culoarea politică, suntem obligați, lideri locali și naționali, să punem viitorul copiilor noștri pe primul loc!

Ca manager de școală privată, am avut contact cu multe paliere ale sistemului de învățământ, dar văd lucrurile și din perspectiva părintelui, cu un băiat la școală și unul la grădiniță. Voi face tot ce îmi stă în putere să sprijin inițiativele venite direct din mediul educațional. Acolo sunt specialiștii în care am eu încredere. Sistemul online de învățământ a devenit o prioritate națională și voi interveni activ, alături de colegii mei, în legiferarea noii platforme educaționale.

SĂ CONSUMĂM PRODUSE LOCALE!

Producătorii locali au nevoie de susținere, acum, mai mult decât oricând.

Roșia de la țară nu se compară cu cea din mall, așa cum smântâna adevărată e cea pe care o iei, cu mâna, de pe laptele tocmai prins. Voi alege întotdeauna producătorul local, produsele locale și inițiativa locală. Voi alege întotdeauna să cumpăr de la vecinul meu, chiar dacă roșia nu este perfectă; e cu siguranță mai sănătoasă și mai gustoasă. Așa voi lucra și în Parlament, voi alege pentru interesul românilor. Acesta îmi este crezul, acestea sunt valorile importante pentru mine.

Dreptul la vot e dreptul la viitor. Hai să ne facem un viitor altfel. Să credem în performanță!

Comandat de Partidul Social Democrat - Organizația județeană Mureș, executat de SC Cuvântul liber SRL, tiraj 2705 exemplare, Cod Mandatar Financiar 11200020

 

 

Lasă un comentariu