DE CENTENARUL TRIANONULUI DOI PATRIOȚI MUREȘENI PENTRU “GALERIA GOLGOTEI NEAMULUI ROMÂNESC”

Distribuie pe:

În anul 2017, Parohia Ortodoxă Sărmașu a inițiat, cu aprobarea Centrului Episcopal Alba Iulia, respectiv și a înaltului ierarh IRINEU, un proiect numit: “SANCTUARUL NEAMULUI ROMÂNESC”. Acesta urma să fie dedicat ANULUI CENTENAR 2018. S-au efectuat un număr de 24 de busturi ale celor mai mari personalități românești din toate timpurile. Sfințirea lor a avut loc, în toamna anului 2018, de către PreaSfințitul IRINEU de Alba Iulia. Toate lucrările au fost executate de către sculptorul și scriitorul Ioan Astăluș din Luduș, cu sponsorizare de la românii patrioți, creștinii ortodocși și mulți anonimi.

Anul acesta, 2020, este anul CENTENARULUI TRIANONULUI. Cu acest prilej, patrioții, românii adevărați, s-au gândit la un nou proiect numit: “GOLGOTA NEAMULUI ROMÂNESC”, cu aprobările de rigoare de la centrul superior. Toate acestea sunt executate de același sculptor patriot Astăluș Ioan.

Am înțeles, de la mai multe personalități din Târgu-Mureș, că se dorește a se ridica două busturi, pentru doi mari români, unici ai timpurilor noastre.

Este vorba de poetul, ziaristul, redactor-șef al ziarului “Cuvântul liber”, parlamentarul LAZĂR LĂDARIU, și de RADU CEONTEA, artist plastic, senator și președinte fondator al Uniunii Vatra Românească, trecuți la cele veșnice. Amândoi, patrioți desăvârșiți care, în vremuri de restriște nu demult apuse, s-au aflat în fruntea celor care au pus “pumnul în pieptul furtuni”.

Terenul amplasării lucrărilor se află în curtea Mănăstirii Sf. Mina, de pe “Dealul Comoara” - Sărmașu.

Lasă un comentariu