VINUL ROȘU, CU MĂSURĂ - BENEFICII PENTRU SĂNĂTATE

Distribuie pe:

Beneficiile pentru sănătate ale vinului roșu reprezintă, încă, o chestiune discutabilă. Cu toate acestea, studiile au arătat că o cantitate moderată, cu un conținut de alcool nu mai mare de 15%, consumată zilnic, ajută la prevenirea mai multor boli, inclusiv a bolilor de inimă, cu precizarea că există o linie fină de demarcație între “moderat” și “excesiv”.

* De-a lungul secolelor, vinul roșu a fost parte a evenimentelor sociale, religioase și culturale. În mănăstirile medievale se credea că, datorită consumului regulat și moderat de vin roșu, călugării trăiau mai mult

* În ultimii ani, știința a recunoscut că ar putea exista un sâmbure de adevăr în aceste afirmații, dar părerile sunt împărțite.

* Consumul moderat de vin roșu poate avea anumite beneficii pentru sănătatea inimii, a intestinelor și a creierului.

* Vinul roșu - obținut din struguri închiși la culoare, zdrobiți - este o sursă bogată de resveratrol, un antioxidant natural, aflat în semințele și în coaja strugurilor.

* Vinul roșu conține mai mult resveratrol decât vinul alb, deoarece strugurii sunt fermentați cu tot cu coajă.

* și vinurile roșii fără alcool conțin resveratrol.

* Consumul de alcool nu este benefic pentru toată lumea, iar consumul în exces poate provoca probleme grave de sănătate.

* Cercetătorii atrag atenția că boabele de struguri, consumate ca atare, reprezintă surse mai bune de resveratrol decât vinul și că există multe alimente sănătoase, bogate în antioxidanți, inclusiv fructe de pădure, nuci și legume, astfel că, din cauza riscurilor pentru sănătate, legate de alcool, aportul de antioxidanți din alimente este mai sănătos decât consumul de vin (susa - medicalnewstoday)

Lasă un comentariu