DE CRĂCIUN, PAPA FRANCISC VA OFERI ANGAJAȚILOR... PARACETAMOL!

Distribuie pe:

În locul tradiționalului pachet de Crăciun (cozonac și șampanie), cei aproximativ 4.000 de angajați ai Sfântului Scaun vor primi de la Papa Francisc un cadou mult mai util în această perioadă, și anume paracetamol.

„Papa Francisc s-a hotărât că ofere, celor 4.000 de angajați ai Sfântului Scaun, medicamente împotriva răcelii, pe bază de paracetamol. Fiecare (muncitori, oficiali, administratori) va primi câte 5 cutii, în locul tradiționalului pachet de Crăciun.

Gestul Suveranului Pontif demonstrează grija pentru sănătatea celor din jur, dar și teama că aceștia se pot îmbolnăvi. Din primele informații, ideea ar fi fost primită cu simpatie și optimism de salariații Vaticanului, dar și cu recunoștință.

Finanțele micului stat au scăzut enorm din cauza pandemiei de Covid-19. Sunt de neimaginat sumele pierdute de Sfântul Scaun, odată cu închiderea Muzeelor Vaticane. Cu toate acestea, Papa Francisc a insistat să nu dea oameni afară.

Presa din Italia relatează că au început deja să ajungă la Vatican primele cutii pentru neobișnuitul cadou”, a transmis, pentru Radio România Actualități, corespondentul Elena Postelnicu. (L.P.)

Lasă un comentariu