RETRĂIREA EVENIMENTELOR DIN TRECUT, LEAC ÎMPOTRIVA SINGURĂTĂȚII

Distribuie pe:

Cercetătorii canadieni Nathan Spreng și Danilo Bzdok, citați de descopera.ro, au studiat efectele singurătății, analizând RMN-urile mai multor persoane, și au ajuns la concluzia că sentimentul de singurătate are efecte, atât la nivel fizic, cât și psihic.

“Oamenii nu au fost niciodată atât de singuri așa cum s-a întâmplat în acest an 2020, după declanșarea pandemiei de coronavirus, care a adus cu ea și recomandarea de izolare socială.

Numai că acest ultim lucru lasă urme adânci și asupra creierului. Singurătatea are un impact asupra sănătății în mai multe feluri. Atât fizic, cât și mintal, crescând riscurile de a ajunge la demență sau la Alzheimer.

Noi am analizat rezonanțele magnetice a 40.000 de oameni care au acceptat ca informațiile să le fie prelucrate. Apoi, am comparat rezultatele celor care au admis că se simt singuri cu cele ale persoanelor care nu au această problemă, descoperind mai multe diferențe.

Persoanele care suferă din cauza singurătății accesează mai des anumite porțiuni din creier, descoperirile noastre confirmând faptul că acestea își imaginează mai des interacțiuni sociale sau retrăiesc evenimente sociale din trecut pentru a nu simți absența socializării”, afirmă oamenii de știință canadieni. (L.P.)

Lasă un comentariu