UN JAPONEZ SE OFERĂ SPRE ÎNCHIRIERE DOAR PENTRU A-I ASCULTA PE ALȚII...

Distribuie pe:

Shoji Morimoto, un japonez din Tokio, și-a deschis o afacere inedită, prin care își oferă serviciile de a... nu face nimic. De fapt, el se închiriază unor clienți care, în anumite circumstanțe, nu vor să fie singuri.

“Eu sunt doar prezent la orice eveniment sau activitate pentru care am fost angajat să particip. Nu inițiez conversații și nu sunt curios să aflu amănunte despre clienții mei. Când am un client, pur simplu merg unde vrea el, vorbesc doar dacă sunt întrebat, dau răspunsuri simple, mănânc și beau alături de el. Afacerea merge destul de bine, am între unul și trei clienți pe zi.

Înainte să lansez acest serviciu, mă uitam la oamenii de pe stradă și mă gândeam că sunt bine adaptați la societate, spre deosebire de mine. Însă, chiar dacă ei arată normal la suprafață, acum știu că pot avea o suferință profundă sau un conflict interior.

Cred că singurătatea este principalul motiv pentru care mă închiriază, dar acesta nu e singurul, pentru că multe cereri le-am avut de la oameni aflați în relații interpersonale complicate. Am și clienți care au ceva pe suflet, cărora le este greu să vorbească cu familia și cu prietenii, dar au nevoie de o persoană care să îi asculte”, a declarat Shoji pentru BBC, citat de DiGi24.

Printre cei care îl închiriază sunt proprietarii unei cafenele abia deschise, care au puțini clienți și nu vor să vadă toate mesele goale. Alții vor să ajungă în locuri pe care nu le cunosc, iar cei mai mulți vor să meargă la restaurant și au nevoie de un însoțitor.

O sesiune de închiriat cu bărbatul care știe să asculte costă 10.000 de yeni (85 de dolari), plus cheltuelile cu transportul și orice alte cheltuieli la locul unde se desfășoară sesiunea, inclusiv mâncare și băutură. (L.P.)

LUCREȚIA POP

Lasă un comentariu