ȘTIINȚA, RELIGIA ȘI... LIBERTATEA

Distribuie pe:

* “Învățând să vă folosiți corect și în mod benefic puterile lăuntrice, veți deschide poarta acelei închisori, o să vă învingeți teama și veți accede la o nouă existență ce a fost descrisă de Sf. Pavel drept «glorioasa libertate a fiilor lui Dumnezeu»“.

Josef Murphi (1898-1981), de origine irlandeză, stabilit ulterior, în anul 1920, în New-York. A terminat facultatea de chimie, devenind farmacist. Doctor în psihologie la Universitatea din Carolina de Sud. A scris, timp de 30 de ani, și a studiat chiar și în India, unde este autorul a câtorva cărți. Printre cărțile de bază: “Legile uimitoare ale minții cosmice”, “miracolul din dinamica minții”, “răspunsul este în rugăciune”.A fost o personalitate mondială în studiul subconștientului uman. La cursurile sale duminicale participau între 1.300 -1.500 persoane.

A avut o emisiune radio duminicală, unde a vorbit până ce a murit în anul 1981.

Autor de citate:

“Iubirea, pacea lăuntrică, bucuria, acestea nu îmbătrânesc niciodată”.

“Omul își creează raiul și iadul propriu, prin modul său de a gândi, de a simți și a crede”.

“Rugăciunea cu adevărat eficientă este realizată atunci când prezența lui Dumnezeu curge prin voi ca armonie, sănătate, pace, bucurie, acțiune dreaptă, exprimare adevărată de sine, inspirație”.

***

* “Religia este copacul vieții, iar știința este copacul cunoașterii binelui și răului. Religia este legătura cu Dumnezeu, iar știința este legătura cu lumea”.

Valentin Mordasov - Protoiereu, stareț de Pskov, scriitor și autorul a numeroase scrieri pătrunse de duhul literaturii patristice, apărute sub editura Sophia. “Păcatele mici sunt periculoase tocmai pentru că le considerăm neînsemnate. Dar o scânteie se preface într-o flacără mare, și aceste păcate mici ne pot face să pierdem fericirea veșnică. Prin mărturisire însă, gândul păcătos își pierde puterea și nu mai ajunge să se materializeze în faptă”.

***

* “Noi lucrăm cu instrumentele pe care ni le-a lăsat Dumnezeu... nu este niciun motiv ca știința și religia să fie antagonice. Amândouă provin din aceeași sursă, singura sursă adevărată - Dumnezeu, creatorul”. (Interviu în Național Catholic Register, dec. -1996)

Joseph Murray (1919-2012), Laureat NOBEL în Medicină și Fiziologie (co-fondatorul transplantologiei). Acesta, cu echipa sa de medici, a reușit primul transplant al unui organ uman, în anul 1954, prelevând un rinichi de la un geamăn monozigot și transplantâdu-l fratelui acestuia și a deschis, astfel, un nou domeniu în medicină. Și-a început cariera medicală după ce a terminat studiile la Harvard, și după un stagiu în chirurgie, cu militarii răniți în cel de-Al Doilea Război Mondial. După prima operație reușită, alți 600.000 de pacienți din lumea întreagă au beneficiat de transplantul de organe.

Liviu Rebreanu (1885-1944), prozator, dramaturg român, membru al Academiei Române. A fost primul fiu din cei 14 copii ai învățătorului Vasile Rebreanu. “Cine n-are popor, nu are nici pe Dumnezeu. Să se știe, așadar, că toți aceia care încetează să-și înțeleagă propriul popor și pierd legătura cu el, negreșit își pierd credința strămoșească în Dumnezeu și devin sau atei, sau niște indiferenți. Ăsta e adevărul. Este un fapt confirmat de realitate”.

 

Lasă un comentariu