CIUDĂȚENIA PROTESTELOR

Distribuie pe:

Apucăturile ciudate care îi încearcă pe unii politicieni, buieciți când ajung la putere, le întâlnim la toate neamurile. Hoția, ipocrizia, minciuna și nebunia au fost și sunt la modă în toate societățile. Istoricii au lăsat cronici despre oameni și fapte privind încălcarea gravă a legilor unei bune conviețuiri. Fenomenele încep la Facerea lumii, cu ura dintre Cain și Abel și continuă de mii de ani, până în zilele noastre. Nici neamul românesc nu a fost ocolit de aceste năravuri în stare să provoace mânie, nemulțumire și revoltă în rândul mulțimilor. La noi, într-o democrație specific românească, imediat după Revelion au început protestele, deocamdată anemic, izolat, generate de revendicări salariale, nerespectarea legilor, nebunia unor parlamentari, isteriile provocate de Coronavirus și bâlbele guvernanților. Au fost și sunt demnitari ai statului român care au profitat din plin de pandemie, începând cu achizițiile de izolete, măști și terminând cu vaccinurile.

Într-o lume în care este atât de valabil strigătul poetului național, Mihai Eminescu, din Scrisoarea III: “ Cum nu vii tu, Țepeș Doamne, ca punând mâna pe ei,/ Să-i împarți în două cete: în smintiți și în mișei,/ Și în două temniți large cu de-a sila să-i aduni,/ Să dai foc la pușcărie și la casa de nebuni!”

Atâta timp cât cetățenii au asigurată hrana, căldura, energia electrică, o locuință confortabilă și un loc de muncă decent, capabil să le ofere siguranță pentru ziua de mâine, aceștia nu vor ieși în stradă, la proteste. Din păcate, au ajuns să ne conducă, să elaboreze legi, indivizi duși cu sorcova. Deputatul USR, Bulai, a luat-o razna, pe arătură, cu niște afirmații în stare să producă tulburare în rândul alegătorilor. În USR- PLUS mai există indivizi ciudați în stare să provoace tensiuni. De altfel, mulți dintre cei care le-au acordat votul la alegerile anterioare, s-au convins că ceva nu este în regulă cu acești indivizi, dovadă că la parlamentare au înregistrat un scor umilitor. Cât despre cei din AUR, și la acest partid, poate sunt persoane care necesită un control medical riguros. Normal și sănătos ar fi un certificat medical psihiatric, înainte de a fi validat un parlamentar.

Sunt acuzați cei din PSD că au avut printre ei hoți, dar se uită prea ușor că cei care au fost ispitiți de banul public au fost înlăturați și condamnați. Să îmi fie cu iertare, dar nici cu liberalii nu mi-e rușine la acest capitol. Și printre ei sunt o mulțime de indivizi cu năravuri ciudate, care și-au schimbat nevestele cu puicuțe tinere. Se zice că președintele Iliescu l-a întrebat pe Dragnea: “Mă animalule, de ce ți-ai abandonat soția, pentru o fetișcană. La care Dragnea i-a răspuns printr-o metaforă: Decât să mănânc o găină bătrână singur, prefer să mănânc o puicuță cu alții.” Nu doresc să amintesc despre moralitatea politicienilor mureșeni, nu am calitatea de a-i judeca și condamna. De afacerile lor are cine se ocupa, iar despre ciudățeniile din viața lor intimă sunt preoți care să-i vindece. Vorba aceea sfântă din popor: “Fiecare casă are o cruce, dar nu-i pusă afară.” Un prieten, catolic de religie, mi-a declarat: “N-am fost la vot, fiindcă toți politicienii sunt la fel, cum ajung într-o anume demnitate, puterea îi îmbată și uită de morală, uită de unde au plecat. Pe mine nu mă reprezintă niciun parlamentar din Mureș.”

Sunt de acord cu amicul, doar parțial. Dacă nu a fost la vot, nu are ce comenta, la fel și cu “ patrioții care ies în stradă”. Să zicem că sunteți scandalizați de circul provocat de neomarxiștii din USR. Cine i-a votat să rămână acasă, la fel și cei care nu i-au votat. Anul 2021 se anunță un an bogat în proteste de stradă. Dacă în SUA, unde democrația și libertatea de exprimare sunt clătinate de protestatari, să nu ne mai mire că niște cioflingari neomarxiști, de la noi, se țin de proteste.

 

Lasă un comentariu