MAI PUȚINI ELEVI ÎN CLASĂ

Distribuie pe:

Recent, Ministrul Educației, Sorin Mihai Cîmpeanu, a decis că numărul de elevi în clasele de început de ciclu, în învățământul liceal cu frecvență - zi, se va reduce: de la 28 la 24 de elevi în clasă pentru filiera tehnologică și învățământul profesional, inclusiv dual, precum și pentru filiera vocațională - profil sportiv, teologic, pedagogic și învățământul liceal de artă; de la 28 la 26 de elevi în clasă pentru filiera teoretică.

La Monitorul Oficial a fost transmis, la sfârșitul săptămânii trecute, ordinul de ministru pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular, precum și emiterea avizului în vederea organizării rețelei unităților de învățământ preuniversitar pentru anul școlar 2021-2022. Astfel, decizia de astăzi modifică ordinul de ministru nr. 5.599/2020.

Având în vedere modificările promovate, activitățile specifice mobilității personalului didactic de predare din învățământul preuniversitar (privind constituirea, încadrarea și vacantarea posturilor didactice/catedrelor din unitățile de învățământ preuniversitar) au fost decalate corespunzător.

Astfel, inspectoratele școlare vor transmite, până în 1 februarie, la Ministerul Educației, proiectele planurilor de școlarizare revizuite conform noilor reglementări, în vederea fundamentării cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat. Măsura se constituie într-un pas concret în direcția României Educate, precizează Ministerul Educației și Cercetării. (L.O.)

Lasă un comentariu