ROMÂNII NU PREA CRED CĂ BANII CASH TRANSMIT CORONAVIRUSUL...

Distribuie pe:

Un studiu al companiei de cercetare a pieței Reveal Marketing Research arată că jumătate dintre români nu cred că banii cash contribuie la răspândirea noului coronavirus, iar o treime dintre ei (33%) cred că vor folosi la fel de mulți bani cash și în acest an.

Cei mai sceptici, tinerii profesioniști

Potrivit studiului, în ultimul an, oamenii și-au schimbat foarte mult obiceiurile, de la cele de consum și interacțiuni, până la modalitățile de plată. Pentru a limita răspândirea noului coronavirus, este recomandată evitarea folosirii banilor în numerar, atunci când oamenii efectuează plăți, multe dintre firme încura-jând această practică.

Cu toate acestea, unul din doi români crede că banii cash nu contribuie deloc la răspândirea noului coronavirus, în schimb 29% dintre respondenți declară contrariul, ei fiind siguri că banii cash pot răspândi virusul. Totuși, cei care sunt pasivi în legătură cu acest subiect reprezintă 21% dintre respondenți.

Cei care cred că virusul se poate transmite prin bani cash sunt cei mai tineri dintre respondenți (milenialii fără partener) 36%, la polul opus aflându-se 63% dintre tinerii profesioniști, urmați de peste jumătate dintre maturii fără partener (55%), aceste segmente afirmând că folosirea banilor în numerar nu contribuie deloc la răspândirea virusului.

La fel, aproximativ jumătate dintre familiile moderne (49%) și jumătate dintre cele tradiționale (51%) nu se așteaptă deloc ca banii să influențeze în vreun fel transmiterea noului coronavirus.

Totuși, pe viitor, majoritatea ar renunța la plățile în numerar

Segmentele pasive în această privință sunt seniorii pensionari, 32% dintre aceștia nefiind siguri dacă banii răspândesc virusul, la fel ca și 22% dintre familiile moderne.

Mai mult de jumătate dintre români (55%) declară că în următorul an vor folosi din ce în ce mai puțini bani cash, în special maturii educați și cei fară partener. 67% dintre maturii fără partener și 63% dintre familiile moderne afirmă că în 2021 vor face mai puține plăți în numerar. Inclusiv 62% dintre seniorii pensionari sunt de aceeași părere. În schimb, o treime dintre români (33%) crede că va folosi la fel de mulți bani cash și în următorul an.

Familiile tradiționale și tinerii profesioniști sunt la egalitate (aproximativ 40% din ambele segmente), ei spunând că vor folosi la fel de mulți bani în numerar.

*

La studiul Reveal Marketing Research, realizat online, în perioada 6-11 ianuarie 2021, a participat un eșantion de 1.011 de resposdenți, reprezentativ la nivel național urban și rural, cu vârsta de peste 18 ani. (L.P.)

Lasă un comentariu