PRIMUL TRANSPLANT CARDIAC EFECTUAT ÎN ROMÂNIA, DUPĂ DECLANȘAREA CRIZEI PANDEMICE, LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Șeful Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Institutului de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu-Mureș, doctorul Horațiu Suciu, a declarat, marți, că institutul a reușit efectuarea primului transplant cardiac din România, de după declanșarea crizei pandemice, în condițiile în care până la începutul lunii februarie a anului trecut erau consemnate deja patru transplanturi de cord.

“Receptorul este un pacient în vârstă de 42 de ani, din județul Sibiu, aflat de aproximativ 2 ani pe lista de așteptare, aflat într-o stare avansată de insuficiență cardiacă, deasupra resurselor terapeutice convenționale (...) Este primul transplant cardiac efectuat în România după declanșarea crizei pandemice, acest lucru ne face să fim optimiști pentru că fost spartă gheața și alte transplanturi vor urma (…). Suntem foarte mulțumiți de evoluția postoperatorie până în acest moment”, a arătat dr. Suciu, coordonatorul intervenției, potrivit agerpres.ro.

El susține că succesul acestui transplant de cord se datorează muncii unei echipe multidisciplinare și că, în pofida aparențelor, încă mai crede în faptul că medicina de performanță poate fi efectuată și în România, notează sursa citată (I.S.)

Lasă un comentariu