CENTRUL DE VACCINARE: SALA DE SPORT LUDUȘ

Distribuie pe:

Sala de Sport a orașului Luduș a fost construită după proiecte moderne, în urmă cu aproximativ 10 ani, din inițiativa și finanțarea Primăriei orașului, sub administrarea domnului primar CRISTIAN MOLDOVAN, acum la al treilea mandat. Un spațiu imens și atractiv, cuprins de multă liniște și așteptând să-și reia activitatea sportivă. Direcția de Sănătate Publică (DSP), cu acceptul Instituției Primăriei, a decis ca în acest spațiu să fie organizat Centrul de vaccinare al orașului. Medicul coordonator, numit în această importantă acțiune socială dr. HEINRICH LILIANA, în colaborare cu domnul MARIUS DUDILĂ, city manager, din partea primăriei, au început pregătirile de amenajare încă de pe 12 ianuarie, iar activitatea s-a deschis pe 18 ianuarie, colaborarea fiind fructuoasă, iar controlul DSP-ului a fost fără reproș. De la intrare am fost întâmpinată de reprezentantul Poliției Locale și de o asistentă care a verificat temperatura, dezinfectarea mâinilor, oferindu-mi un formular ce conținea mai multe întrebări referitoare la cazuistica persoanei invitată la vaccinare. Apoi, s-a făcut verificarea identității prin prezentarea actului și scanarea acestuia de către registrator. Am intrat în biroul doamnei doctor Heinrich, după câteva minute de așteptare, care, cu o amabilitate deosebită, a citit cele 10 întrebări legate de cazuistică și după acest schimb de informații am fost preluată de o altă asistentă pentru a fi condusă către cabinetul unde avea loc vaccinarea. Culoarul amenajat cu panouri acoperite cu pânză ne-a condus la anticamera cabinetului unde am fost preluată de un tânăr asistent, NISTOR EMANUEL, venit din partea Centrului de Primiri Urgențe din oraș. În cabinet am fost întâmpinată de două asistente amabile, care au efectuat vaccinarea după toate regulile și restricțiile indicate. Asistentele NEMȚANU NICOLETA și TRIF ANDREEA proveneau de la cabinetele școlare din oraș. Următoarea staționare a fost în spațiul rezervat așteptării, timp de 15 minute, pentru verificarea reacțiilor post vaccinare ale pacientului, pe culoarul amenajat, unde s-a eliberat și adeverința de vaccinare nominală. Alte două asistente care colaborau la această acțiune benefică au fost CRĂCIUN DARIA și PAL OCTAVIA, provenite de la cabinetele căminelor cu program prelungit.

Programul unei zile de lucru presupune prezența acestui personal sanitar, de la 8 dimineața până la 8 seara, în fiecare zi, primind un număr de 60 de pacienți, urmând ca săptămânile următoare numărul lor să crească în funcție de necesități.

Într-o atmosferă caldă și primitoare, pacienții sunt primiți în acest spațiu benefic pentru sănătatea și liniștea locuitorilor acestui oraș de pe Mureș.

Multă sănătate tuturor!

 

Lasă un comentariu