ROMÂNIA VA SPRIJINI SLOVACIA ÎN COMBATEREA PANDEMIEI COVID-19!

Distribuie pe:

În contextul susținerii eforturilor de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2 și ca urmare a activării Mecanismului European de Protecție Civilă, Guvernul României va trimite în Slovacia o echipă compusă din 5 medici și 9 asistenți medicali, însoțită de doi reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pregătită să ajute autoritățile medicale de la Bratislava.

 “România răspunde solicitării de asistență internațională, lansată de autoritățile din Slovacia. Acest răspuns exprimă soluția concretă a SOLIDARITĂȚII Uniunii Europene față de statele membre. Autoritățile medicale din Slovacia au acum, mai mult ca niciodată, nevoie de ajutor, iar mesajul nostru este unul simplu: personalul medical din Slovacia nu trebuie să fie singur în această luptă neechilibrată, cu acest inamic invizibil. NU SUNTEȚI SINGURI!

Echipa formată din 5 medici și 9 asistenți medicali va fi însoțită și de 2 reprezentanți ai Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), misiunea fiind prevăzută să dureze 21 de zile. Atât personalul medical, cât și personalul IGSU, care va asigura suportul pentru desfășurarea în bune condiții a misiunii, inclusiv legătura cu autoritățile slovace, sunt pregătiți să înceapă deplasarea, imediat ce oferta României va fi acceptată de Ministerul Sănătății din Slovacia. (L.P.)

Lasă un comentariu