MĂRȚIȘOARE “ANTICOVID 2021”, CONFECȚIONATE DE O PROFESOARĂ DIN TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

O profesoară de matematică din Târgu-Mureș, Persida Negruți, a scos pe piață mărțișoarele “Anticovid 2021”, constând în chipuri viu colorate, pictate pe mărgele din lemn, care au masca de protecție pe față și pe nas.

“M-am inspirat de la emoticonul acela cu mască pe față, doar că i-am dat diferite chipuri. Adevărul este că le-am făcut mai mult de distracție, dar în momentul în care le-am pus pe Facebook, am avut multe laude și oameni interesați. Oamenii mi-au solicitat aceste mărțișoare, m-au întrebat unde mă găsesc. Anul trecut am avut un mărțișor cu niște hornari și mă așteptam să fie mult mai de succes, mai ales că toată lumea cerea înainte mărțișoare cu hornari. Dar anul trecut nu au prea mers. Neavând, anul trecut, succes, am fost un pic reticentă, dar nu știi niciodată care sunt gusturile oamenilor. Acestea sunt niște mărgele de lemn, plate, pe care le-am cumpărat în vară, în ideea de a face mărțișoare din ele, nu aveam idee cum vor fi, însă acum mi-a venit ideea și le-am pictat. S-ar putea să fie cele mai de anvergură. Cineva îmi spunea că vor rămâne ca amintire a acestor vremuri și că fiecare își va aminti că sunt confecționate în această perioadă. Eu am mărțișoare de când eram la grădiniță, îmi mai amintesc cam de pe unde sunt, dar nu mai știu anul. La mărțișoarele «Anticovid 2021» se va ști”, a declarat Persida Negruți.

Autoarea mărțișoarelor de pandemie este profesoară de Matematică la Liceul Tehnologic “Ion Vlasiu” din Târgu-Mureș și a studiat pictura la Liceul de Arte din Târgu Mureș, iar după orele petrecute la catedră, Persida Negruți pictează tablouri, inclusiv pe coji de ouă, confecționează mărțișoare și globuri pentru bradul de Crăciun, în funcție de sezon.

“Mai întâi a fost pictura, apoi matematica, întâmplarea a făcut să fac Facultatea de Matematică, în liceu matematica era un hobby, acum e invers. M-am reapucat să pictez după 10 ani de când am terminat liceul, mai întâi am făcut pentru rude, care au început să cumpere de la mine pentru cadouri. Când viața ne-a oferit și necazuri, pictura a devenit un mod de a ne rotunji veniturile. Acum lumea mă cunoaște și ca pictor, și am comenzi pentru diferite obiecte pictate”, a precizat Persida Negruți. (sursa -agerpres.ro; sursa foto - Persida Negruți, arhiva personală)

Lasă un comentariu