E BAI MARE, OAMENI BUNI!

Distribuie pe:

Ghinion! Aceasta este chintesența neputinței instituționale din România zilelor noastre și a lipsei de responsabilitate dintr-un sistem statal ultrapolitizat, care promovează șefi pe criteriul carnetului de partid și nu al competenței. Explicații peste explicații sofisticate, prisos de justificări “savante”, scenarii și interpretări “adacadabrante”, un sistem depășit, ineficient, demonstrându-și, la fiecare încercare mai serioasă, jalnica nevolnicie.

Fetițele acelea din Caracal au fost violate și ucise de bestia Gheorghe Dincă, iar una dintre ele a sunat cu disperare la 112, a fost apostrofată de o operatoare tembelă, care i-a preluat apelul, pentru că a cutezat să o deranjeze, și biata copilă a murit, iar poliția aștepta procurorul, păzindu-i poarta criminalului, necutezând să-l deranjeze. De atunci, doar o avalanșă de explicații smintite, fără de rost, pentru două vieți pierdute din pricina incompetenței, a complicității unor reprezentanți ai autorităților statului (“plantați” în funcții politic) cu clanurile mafiote și infractorii.

Acum, o altă grozăvie la Onești (jud. Bacău). Doi muncitori nevinovați au fost uciși, hăcuiți cu sânge rece de un nerod barbar, un infractor cu patru condamnări penale anterioare, supărat pe viață. Iar un adevărat “comando” de vajnici moldoveni, polițiști și jandarmi, au păzit cinci ore criminalul să nu-l tulbure, cumva, cineva, de la treabă. Domnilor “Rambo”, aveați de-a face cu un așa-zis “Hulk”, în vârstă de 68 de ani, neica “pârțan”, ce echipamente v-au lipsit sau ce v-a împiedicat să-l neutralizați pe dement?!

V-am urmărit, zilele trecute, pe unii care protestați vehement prin Capitală, pretinzând măriri substanțiale de salarii, pensionări anticipate și pensii speciale, dar dacă nu sunteți capabili măcar să vă faceți datoria, protejând viețile unor cetățeni nevinovați, ce pretexte și justificări penibile mai puteți invoca?

Îmi cer scuze față de polițiștii și jandarmii serioși, care-și fac datoria cu profesionalism și bună credință, riscându-și uneori viețile pentru apărarea semenilor, nu generalizez, dar sistemul instituțiilor de ordine publică din România trebuie depolitizat, adică deparazitat. Altminteri, e clar că nu suntem în siguranță iar, pe termen lung, e bai mare, oameni buni!

Lasă un comentariu