LA CONFERINȚA DE PRESĂ DE LA PRIMĂRIA TÂRGU-MUREȘ, PRIMARUL SOÓS ZOLTÁN NE INFORMEAZĂ

Distribuie pe:

La conferința de presă pe care a ținut-o primarul municipiului Târgu-Mureș, Soós Zoltán, în ziua de 26 februarie a.c., a adus la cunoștința presei câteva din hotărârile Consiliului Local, în ședința din ziua precedentă.

ACHIZIȚIONAREA A 1.000 DE CAMERE VIDEO PENTRU A FI AMPLASATE ÎN ORAȘ

Soós Zoltán: Aș dori să abordez câteva teme în ceea ce privește Hotărârile Consiliului Local, despre ce s-a aprobat, spre binele orașului, pentru dezvoltarea orașului. În primul rând, în colaborare cu Poliția Locală și Poliția Județeană, am planificat amplasarea a aproximativ 1.000 de camere de luat vederi, în oraș, într-o perioadă a următorilor patru ani, urmând ca, în anul 2021, să fie amplasate aproximativ 200 de camere video în cele mai importante intersecții, spații publice din oraș, precum și în zone limitrofe, cu precădere la liziera pădurilor, marginile zonei urbane, unde, din păcate, încă se depozitează cantități foarte mari de gunoaie clandestine, iar noi ne dorim să oprim acest fenomen, să conștientizăm cetățenii că serviciul de salubritate poate să rezolve aceste molozuri și gunoaie clandestine, iar, depozitarea lor în păduri, la liziera lor, presupun cheltuieli suplimentare pentru bugetul local. Ideea este să monitorizăm mult mai eficient depozitarea acestor gunoaie, transportate ilegal. Prin amplasarea camerelor în zonele publice, unde se află instituții publice, monumente, statui, locuri de joacă pentru copii, școli, parcuri ale orașului, se va putea asigura o protecție mai bună a acestora. Totodată, montarea camerelor video în zonele cu circulație rutieră intensă va ajuta la normalizarea traficului rutier, deoarece prezența acestor camere video va duce și la o scădere a infracțiunilor în trafic.

INCUBATORUL DE AFACERI

Soós Zoltán: Unul din proiectele noastre importante, pe care le-am inițiat încă din toamnă, este pornirea incubatorului de afaceri pentru tinerii antreprenori, aprobat în ședința de Consiliu Local. Din acest moment, avem toată baza legală să pornim demersurile pentru a pune în funcțiune incubatorul de afaceri. Ne dorim ca afacerile din Târgu-Mureș să prindă avânt, scopul nostru fiind de a revigora antreprenoriatul la nivel de oraș. Aceste taguri sunt concepute pentru a-i ajuta pe antreprenorii începători, concepute ca o comunitate în care antreprenorii aflați la începutul dezvoltării, pot solicita sfaturi, îndrumări de la specialiști și își pot îmbogăți relațiile de afaceri. Pe lângă sprijinul intelectual, incubatoarele de afaceri oferă și spații de birouri, pentru antreprenori putem oferi susținere juridică, contabilă și, evident, atât la nivel european și național, vor fi lansate o serie de programe finanțate cu fonduri nerambursabile, unde scopul principal este stimularea domeniilor de cercetare, dezvoltare, inovare. Obiectivele programului sunt de a ajuta relațiile de afaceri și centrele de cercetare-dezvoltare, a dezvolta structurile lor și a sprijini antreprenoriatul, prin înființarea și funcționarea acestor incubatoare de afaceri. Investiția se va realiza în clădirea vechiului Liceu de Chimie, care, cu acordul Inspectoratului Școlar, va fi scoasă din rețeaua școlară. Pentru aceasta vom solicita o Hotărâre de Guvern , după care, vom putea demara investițiile. În anul acesta vrem să finalizăm și un proiect din fonduri europene, pentru a moderniza și a extinde clădirea, dar, chiar și acum, clădirea poate fi funcțională.

Lasă un comentariu