CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE MUREȘ SUSȚINE TOTAL ȘI NECONDIȚIONAT CAMPANIA DE VACCINARE!

Distribuie pe:

La Casa de Asigurări de Sănătate Mureș a fost primită, prin intermediul Casei Naționale, o informare din partea Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale (ANMDM) și a companiei AstraZeneca, pentru profesioniștii în domeniul sănătății, referitoare la cazuri foarte rare în care se manifestă anumite efecte secundare ale vaccinului, informează Alina Aldea, purtătorul de cuvânt al CAS Mureș, cu mențiunea că aceste informații au fost postate, conform procedurii, pe site-ul oficial al instituției, la: Informații pentru furnizori/Informații medicale/Informații utilizare medicamente.

Casa de Asigurări de Sănătate Mureș nu este în măsură să furnizeze relații suplimentare, acestea putând fi solicitate de la ANMDM și producătorul vaccinului, precizează reprezentanții CAS Mureș, cu mențiunea că instituția susține total și necondiționat campania de vaccinare.

În comunicarea directă, adresată profesioniștilor din domeniul sănătății, se arată că, de comun acord cu Agenția Europeană pentru Medicamente (EMA) și Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), compania AstraZeneca AB face următoarele precizări:

* COVID-19 Vaccine AstraZeneca: beneficiile depășesc riscurile, cu toate că o posibilă legătură cu cazuri foarte rare de cheaguri sanguine asociate cu număr scăzut de trombocite nu poate fi exclusă.

* După vaccinarea cu COVID-19 AstraZeneca, a fost observată, foarte rar, o asociere de tromboză cu trombocitopenie, în unele cazuri însoțite de sângerare.

* Profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie atenți la semnele și simptomele tromboembolismului și trombocitopeniei.

* Persoanele vaccinate trebuie instruite să solicite asistență medicală imediată în cazul în care, după vaccinare, prezintă simptome precum: dificultăți de respirație, dureri toracice, tumefiere la nivelul membrelor inferioare, dureri abdominale persistente. De asemenea, orice persoană care, după vaccinare, prezintă simptome neurologice, inclusiv cefalee severă sau persistentă sau vedere încețoșată, sau care prezintă echimoze în afara locului de administrare a vaccinului după câteva zile, trebuie să solicite imediat asistență Medicală, a mai precizat purtătorul de cuvânt al instituției. (I.S.)

Lasă un comentariu