EXPOZIȚIE PERMANENTĂ DE PROMOVARE A JUDEȚELOR MUREȘ ȘI HARGHITA ÎN SALINA DIN PRAID

Distribuie pe:

În anii precedenți, județele din Ținutul Secuiesc și-au prezentat valorile turistice, într-un stand comun, la târgurile internaționale de turism, de la București și Budapesta. După aceste evenimente, a apărut ideea de a aduna laolaltă obiectivele turistice și oferta turistică a regiunii noastre, de a le evidenția în mod profesional și de a le promova din punct de vedere turistic, în cadrul unei expoziții permanente. Ideea celor de la Visit Mures și Visit Harghita a fost îmbrățișată de echipa Legendárium, iar, la scurt timp, a fost rezolvată și problema locației pentru proiectul comun, care este ideală din mai multe puncte de vedere. Lacul Ursu din Sovata și Salina Praid sunt destinații de o mare notorietate ale Ținutului sării, aflate de la granița județelor Mureș și Harghita, care atrag sute de mii de turiști în regiune, în fiecare an.

Începând cu 14 aprilie 2021, spațiul expozițional din Salina Praid este deschis vizitatorilor și oferă informații utile despre atracțiile turistice din Ținutul Secuiesc, în 3 limbi (maghiară, română, engleză), cu ajutorul unor imagini grăitoare, a hărților marcate cu obiective turistice și a denumirilor acestora, în mai multe limbi. În plus, mulțumită celor de la Legendárium, expoziția prezintă și 4 legende mai puțin cunoscute din regiune: Formarea Salinei Praid și a canionului de sare, Legenda Salinei Praid, Mama Salinei și Zâna sării.

Ceremonia de deschidere a avut loc în data de 13 aprilie, cu participarea lui Kovács Mihály Levente, vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, Szõcs Levente, Manager al Asociației Visit Mureș, Borboly Csaba, președinte al Consiliului Județean Harghita, Bíró Barna Botond, Vicepreședinte al Consiliului Județean Harghita, Fazakas Szabolcs, inițiatorul proiectului Ținutului Secuiesc Legendar și Nyárgus László, primarul comunei Praid.

În discursul său, Kovács Mihály Levente a subliniat că datorită particularităților culturale, gastronomice, geografice, a patrimoniului arhitectural și a tradițiilor populare din regiunea noastră, aceasta ocupă un loc special în Europa. Una dintre principalele sarcini ale administrației județului Mureș este de a sprijini, a dezvolta și a promova acest sector pentru a contribui la rentabilitatea lui și la întărirea economică a regiunii, ajutându-i, astfel, pe tinerii noștri să rămână acasă, a explicat vicepreședintele Consiliului Județean Mureș.

 

Lasă un comentariu