PENTRU COPIII CE ȚIN VIE LIMBA ROMÂNĂ ÎN COVASNA

Distribuie pe:

În Săptămâna Mare, miercuri, toți cei 20 de elevi din județul Covasna, înscriși în programul ,,Bursele Români pentru Români”, vor primi cadouri de Sfintele Sărbători ale Paștelui, semnele recunoștinței noastre. Cine dorește să ne dea o mână caldă de ajutor, să facă o bucurie mai mare acestor minunați tineri, poate trimite orice contribuție în contul Asociației “Calea Neamului”, deschis la BRD: RO62BRDE080SV52855930800 (atenție, cont diferit față de cel al burselor, banii din contul pentru burse se pot folosi exclusiv pentru burse, nu și pentru cadouri).

Ceilalți copii, din Harghita, Mureș si Satu Mare, la care nu putem ajunge direct, vor primi bănuți pentru bunătățile de Paști, pe care-i vom trimite până în Vinerea Mare, inclusiv.

Oameni buni, acești puiuți de români fac un lucru extraordinar, mai ales că aceia înscriși în programul nostru au rezultate foarte bune la școală: țin viu învățământul în limba română și-i fac cinste în același timp. Dacă tragem puțin cu ochiul în “curtea vecină”, la învățământul cu predare în limba maghiară din Covasna și Harghita, mai ales, unde acesta este predominant, vedem cum Ungaria, prin diverse fundații, acordă un sprijin imens acestuia, sprijin care tinde să înlocuiască parte din suveranitatea statului român, prin sumele imense investite în acest sens, burse, vacanțe, cursuri pentru profesori, cadouri de sărbători etc.

Dacă statul român nu face nimic compensatoriu pentru ai noștri, consider că este de datoria noastră să facem noi, oamenii simpli, după puterile noastre. Atingem aici două chestiuni: încurajăm, sprijinim învățământul în limba română într-o arie în care identitatea națională este atacată în modul cel mai direct și, în același timp, dăruim o bucurie simplă, autentică, unor copii care chiar învață bine, dar care nu au o situație materială tocmai bună. Orice ajutor contează mult pentru ei, mai ales atunci când inima lor simte că lângă ea bat multe alte inimi de români de pe întreg cuprinsul țării.

Pentru cei ce țin în mână Steagul tricolor românesc, spun doar atât: Doamne ajută, frați și surori de sânge și credință!

Lasă un comentariu