“CONCURS DE GÂNDURI BUNE”

Distribuie pe:

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, în colaborare cu Centrul Regional Împotriva Traficului de Persoane Târgu-Mureș și Inspectoratul Școlar Județean Mureș, organizează, online, “Concursul de gânduri bune”, menit să ajute tinerii cu un mesaj de susținere sau optimism, cu idei noi de petrecere a timpului liber sau de învățare, cu sfaturi pentru tineri, dar și pentru părinți, lucruri atât de importante în această perioadă grea, în care avem nevoie de normalitate și susținere reciprocă.

Concurs de lucrări artistice și imaginație destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-18 ani se va desfășura în perioada 17 iunie - 31 iulie (ora 12).

“Toți cunoaștem și simțim contextul actual provocat de pandemia cauzată de noul coronavirus, motiv pentru care toate activitățile, atât cele legate de școală, de învățare, cât și cele legate de interacțiunea interumană, colegială sau profesională, s-au mutat în mediul online. Fiind o perioadă în care, cu precădere acțiunile au

o interfață online, gradul de expunere al tinerilor este mult mai ridicat acum, crescând în mod dramatic posibilitatea racolării și exploatării tinerilor prin intermediul internetului. Expunerea în mediul online înseamnă interacțiune cu persoane, de cele mai multe ori necunoscute, un amalgam de informații care nu sunt întotdeauna reale, un risc vizavi de siguranța datelor personale și, totodată, o dependență. De aceea, aceste lucrări (care să aibă în spate o «poveste») pot evidenția modul în care s-ar evita situațiile riscante create de accesarea necorespunzătoare a mediului online sau întâlnite în viața reală.

Partea bună este că, prin informare și aplicarea sfaturilor transmise de specialiști, aceste lucruri pot fi evitate, iar mediul online transformat într-un «prieten virtual» prin modul în care alegem să ne pozitionăm în cadrul acestuia.

Concursul nostru este un prim pas în această direcție, sens în care vă invităm, dragi tineri, să transmiteți un mesaj (fie că e un desen sau un text) prin care să arătați celorlalți că viziunea sau ideea voastră este un simbol al speranței și al optimismului în aceste vremuri ciudate pe care le trăim de câteva luni. Dați dovadă de maturitate și responsabilitate și arătați celorlalți partea frumoasă a lucrurilor, astfel încât viziunea voastră să-i încurajeze să-și dezvolte niște abilități care să aducă beneficii sănătății, minții și dezvoltării personale!”, spunea comisar-șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela, coordonatorul Centrului Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale Împotriva Traficului de Persoane.

 

ALTERNATIVE SĂNĂTOASE DE PETRECERE A TIMPULUI LIBER

Participarea la acest concurs este un simplu “Click” pe cele trei pagini cu nume sugestive ale Direcției Județene pentru Sport și Tineret Mureș, corespunzătoare lucrărilor create de tineri cu vârste cuprinse între 6-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani (înscriși în ciclul primar, gimnazial și liceal) și atașarea lucrării realizate.

,,Pentru siguranța postării lucrării voastre, îi puteți ruga pe părinți să vă dea o mână de ajutor, în acest fel fiind și ei implicați alături de voi în acest concurs. Totodată, prin atașarea lucrării artistice, atât tânărul, cât și părintele/tutorele legal al acestuia își exprimă acordul pentru participarea la acest concurs. Având în vedere prevederile Regulamentului European 679/2016, în vederea înmânării premiului câștigătorului desemnat de cele mai multe like-uri, este necesar acordul părintelui/tutorelui legal pentru minor, iar pentru major, consimțământul personal care poate fi transmis prin email, la adresa, concursdeganduribune@gmail.com. Organizatorii concursului online își rezervă dreptul de a șterge postările care conțin mesaje, imagini sau informații cu caracter necorespunzător”, preciza comisar-șef de poliție ZAHARIA Cristina Gabriela.

Inițiatorii competiției pun la îndemâna participanților cele trei pagini (“Pagina Piticilor”, “Pagina Voinicilor” și “Pagina Ambițioșilor”), scopul fiind acela de a preveni racolarea tinerilor/minorilor prin intermediul internetului și prezentarea altor alternative sănătoase de petrecere a timpului liber. Astfel, după încheierea concursului (în 7 august), cele trei pagini vor fi șterse, împreună cu lucrările artistice încărcate de participanți. Inițiatorii nu intervin în procesul de apreciere a lucrărilor încărcate. Fiecare dintre partenerii concursului va promova constant cele trei pagini pe contul de facebook al propriei instituții, astfel încât popularitatea să fie asigurată, iar comunitatea să afle de acest concurs și să poată să își exprime aprecierea față de lucrările încărcate. Participanții, cunoștințele, prietenii, rudele... vor aprecia fiecare lucrare care li se pare interesantă printr-un “like”.

Premiile vor consta în materiale de prevenire puse la dispoziție de Centrul Regional Târgu-Mureș al Agenției Naționale împotriva Traficului de Persoane.

Lasă un comentariu