REUNIUNE LA NIVEL ÎNALT

Distribuie pe:

Reprezentanții ministerelor ai autorităților publice și cultelor religioase s-au reunit în Capitală pentru a stabili modalități prin care pot fi sprijiniți românii care studiază și muncesc în afara granițelor, precum și în comunitățile românești istorice. Au fost analizate unele măsuri și politici pentru sprijinirea românilor și a comunităților românești de peste hotare, cât și direcțiile de acțiune asumate de Departamentul Românilor de Pretutindeni. Discuțiile au vizat proiectele prin care românii vor afla informații utile și care își propun să devină interfața stat-cetățean în diaspora.

Un alt proiect este cel comunitar mobil al diasporei, care să asigure asistență largă comunităților de români din diaspora și să adune date despre fluiditatea fluxului imigrator unit de la un stat european către altul.

De asemenea, politicile de reinserție, fenomenul de migrație a creierelor și problematica redobândirii cetățeniei românești, echivalarea diplomelor și a studiilor s-au regăsit pe agenda discuțiilor. Autoritățile și-au propus să se întâlnească periodic pentru a găsi cele mai bune soluții pentru implementarea acestor proiecte destinate românilor din afara granițelor.

Lasă un comentariu