TRANSYLVANIAN SYMPHONIC TALES - 10 ANI DE KOSZIKA & THE HOTSHOTS -

Distribuie pe:

Formația mureșeană Koszika & The HotShots - care împlinește anul acesta 10 ani de existență - în parteneriat cu Teatrul Național Târgu-Mureș și Asociația Cvartetul Grazioso, cu sprijinul Administrației Fondului Cultural Național (AFCN) și al Primăriei Municipiului Târgu-Mureș, organizează un eveniment special:

Transylvanian Symphonic Tales, adică Povești Simfonice Transilvănene promite un concert vocal-simfonic extraordinar, cu participarea a peste 50 de muzicieni care vor cânta o muzică eclectică. Solista Koszorus Krisztina Koszika, împreună cu trupa Koszika & The HotShots și invitații lor, însoțiți de o orchestră simfonică completă, vor cânta, în primul rând, piese din repertoriul popular maghiar și românesc, într-o interpretare inovatoare, dar și compoziții originale ale formației, precum și câteva melodii pop binecunoscute și hit-uri nostalgice. Sound-ul concertului va fi unul al secolului 21, colorat, eclectic și electric și va servi ca punte între lumea tradițională, cea clasică și cea contemporană. Concertul va beneficia de videoproiecții și jocuri de lumini care vor contribui la crearea unui efect de show, iar solista Koszorus Krisztina Koszika - una dintre creatoarele evenimentului - va pune în context piesele cântate și vă va ghida prin procesele creației. La concert vă vor cânta artiști din Transilvania, cu câteva excepții, cum ar fi muzicianul neozeelandez Vaughn Roberts- directorul muzical al concertului - care a realizat majoritatea transcrierilor și orchestrațiilor special pentru acest eveniment, și care va dirija orchestra.

Concertul va avea loc în Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureș, iar din cauza locurilor limitate în sală și pentru a fi în conformitate cu prevederile legale privind prevenirea răspândirii coronavirusului și profitând de vremea plăcută adusă de primăvară, organizatorii îl vor transmite live în Piața Teatrului, unde vor amenaja un spațiu delimitat, cu scaune pentru spectatori. Evenimentul se transformă, astfel, într-un mult-așteptat concert în aer liber.

Biletele se pot achiziționa la casieria de la Sala Mare a Teatrului Național Târgu-Mureș (de luni până vineri, între orele 11.00 - 18.00, și cu o oră înainte de începerea spectacolelor) și online, pe platforma www.biletmaster.ro.

Proiectul este co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziția Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.

DESPRE KOSZIKA & THE HOTSHOTS

Un colectiv muzical în care cei doi membri fondatori și autori ai pieselor - Koszika și Szász Csaba - din 2011 încoace au împărțit scena și muzica, cu mai mult de 25 de muzicieni - membri, invitați speciali sau colaboratori.

Muzica lor este eclectică, electrică și electrizantă, dincolo de genuri și stiluri - dar în care se regăsesc elemente din cele mai diferite muzici, din cele mai diferite locuri de pe Glob. Combinând stilurile muzicale ale culturilor distante, trupa poate apropia un cântec secuiesc din Ciucde, o bossanova din Brazilia sau o lăutărească de un reggae din Jamaica. Concertele lor sunt o adevărată celebrare a diversității, în care se cântă în cel puțin trei limbi. Versurile pieselor proprii redau emoții, frici, visuri, țeluri, puncte de vedere, deseori conțin o doză consistentă de critică socială și ne îndeamnă să ne ghidăm după principii. Reinterpretarea câtorva melodii celebre, în unele cazuri cu rădăcini folclorice multiculturale, ne repun în contact cu o lume din trecut, într-o eră a electricității.

Trupa a câștigat Trofeul Festivalului de Muzică de Stradă din Satu Mare (2015), a luat locul 3 la festivalul internațional “Jazz in the Park (2016), a cântat la nenumărate festivaluri (Untold, Sziget Fesztival HU, EgerFeszt HU, SnowFest FR, Jazz in the Park, Danube Jazz Fest, One Jazz Fest etc.), a susținut concerte în România, Ungaria și Franța, a susținut chiar și un concert simfonic împreună cu Filarmonica de Stat Târgu-Mureș, în vara anului 2019. Cei doi stâlpi ai proiectului au promovat muzica trupei (fie în formulă de duo sau în diferite alte line-up-uri) în cadrul unor turnee în Italia, Austria, Ungaria, chiar și în Canada.

Lasă un comentariu