Concurs european pentru tinerii români cu vârsta între 18 și 25 de ani

Distribuie pe:

Până în data de 27 februarie 2015, tinerii din România pot trimite aplicații în cadrul concursului de redactare „Atât de asemănători. Atât de diferiți. Atât de europeni", lansat de Comisia Europeană (CE). Concursul li se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 25 de ani, care dețin cetățenia unuia din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene.

Juriile naționale vor alege un candidat din fiecare țară, acesta urmând să fie invitat la Bruxelles în cadrul unei vizite de studiu de trei zile. Totodată, articolele câștigătoare vor fi publicate de către CE și vor fi oferite spre publicare principalelor redacții de presă din Europa.

Articolul trimis pentru concurs trebuie să conțină maximum 1.000 de cuvinte, prin care concurentul își împărtășește opiniile cu privire la una sau ambele întrebări: Care este experiența ta în cadrul unei Uniuni Europene extinse? și Cum poate răspunde Uniunea Europeană extinsă în fața provocărilor viitorului?

Mai multe detalii despre desfășurarea concursului de redactare și despre înscriere se găsesc pe site-ul www.writingcompetition.eu.

Lasă un comentariu