ISU MUREȘ

Distribuie pe:

În ultimele 72 de ore - mai exact în perioada 14-16 mai, până în această dimineață la ora 8.00, pompierii mureșeni au intervenit la 156 de intervenții, din care - două incendii, o explozie, patru accidente rutiere, o misiune pirotehnică, șase alte situații de urgență și 142 de intervenții SMURD, dintre ele amintim:

Incendii:

- vineri, 14 mai, în jurul orei 8.35, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un autoturism în municipiul Târgu-Mureș, strada Cuza Vodă.

Au executat misiunea stingerii, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că incendiul se manifestă cu flacără deschisă la compartimentul motor, în proporție de 70%, acesta a fost stins în limitele găsite. Din fericire, nu au fost victime.

- sâmbătă, 15 mai, în jurul orei 22.55, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la un container de gunoi din municipiul Reghin, strada Pomilor.

u executat misiunea stingerii, pompierii militari din cadrul Detașamentului Reghin.

Explozie butelie de gaz:

- duminică, 16 mai, în jurul orei 19.45, pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină în cazul producerii unei explozii la o butelie, în localitatea Rușii Munți, strada Principală.

Au executat misiunea, pompierii militari de la Punctul de Lucru Deda. Odată ajunși la locul solicitat, aceștia au constatat că este vorba despre o butelie de gaz care a explodat, eveniment neurmat de incendiu. În urma exploziei, două victime de sex feminin, cu vârste cuprinse între 62 - 65 de ani, au suferit arsuri la nivelul feței și a membrelor superioare, acestora li s-au acordat îngrijiri medicale de către echipajul SMURD, aflat la fața locului, ulterior fiind transportate la CPU Reghin.

Accidente rutiere:

- vineri, 14 mai, în jurul orei 8.20, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit în cazul producerii unui accident rutier, cu o victimă încarcerată, la ieșire din localitatea Crăciunești spre localitatea Acățari.

Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că un autoturism a părăsit partea carosabilă și s-a izbit într-un cap de pod, iar în interior se afla o persoană încarcerată - de cod roșu. Aceasta a fost extrasă de către pompierii militari și predată echipajului SMURD.

Drumul a fost blocat pe ambele sensuri de mers, pe toată durata intervenției.

- vineri, 14 mai, în jurul orei 18.00, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit în cazul producerii unui accident rutier produs între un autotren și un autoturism, pe raza localității Văleni, comuna Acățari

Au executat misiunea, pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș și pompierii din cadrul SVSU Acățari. Odată ajunși la locul intervenției, aceștia au constatat că în urma impactului, în autoturism se aflau două persoane, una de sex feminin și una de sex masculin. Victima de sex feminin era de cod galben, aceasta a fost extrasă și predată echipajului SMURD, apoi transportată la CPU SMURD Târgu-Mureș, dar, din nefericire, pentru victima de sex masculin nu s-a mai putut face nimic, aceasta a fost declarată decedată de către medicul aflat la fața locului.

Pe toată durata intervenției, drumul a fost blocat pe ambele sensuri.

- sâmbătă, 15 mai, în jurul orei 10.00, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier, între două autoturisme în municipiul Târgu-Mureș, Calea Sighișoarei.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Târgu-Mureș.

- duminică, 16 mai, în jurul orei 17.15, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI în cazul producerii unui accident rutier la ieșire din municipiul Sighișoara spre Târgu-Mureș.

Au executat misiunea pompierii militari din cadrul Detașamentului Sighișoara, a fost vorba despre un autoturism ieșit în afara părții carosabile, care prezenta scurgeri de combustibil. Din fericire, nu au fost victime iar circulația nu a fost afectată.

Misiune pirotehnică:

- vineri, 14 mai, în jurul orei 16.05, pompierii mureșeni au fost solicitați și au intervenit pentru ridicarea a patru cartușe de infanterie de 792mm.

Au executat misiunea echipa pirotehnică din cadrul ISU Mureș, după ce au verificat zona, pompierii au ridicat, transportat și depozitat în siguranță muniția, care, cel mai probabil, provine de pe timpul conflictelor militare.

Lasă un comentariu