MARATONUL DE VACCINARE ANTI-COVID DE LA TÂRGU-MUREȘ - UN MARE SUCCES

Distribuie pe:

Maratonul “Mureșul se Vaccinează”, găzduit de Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie “George Emil Palade”, este un “mare succes”, peste 5.000 de persoane fiind imunizate în 48 de ore, ceea ce reprezintă un record la nivel național, a declarat, duminică, reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, Alexandru Rafila.

“Gândindu-mă la dimensiunea orașului, chiar a județului, a numărului de fluxuri de vaccinare, 5.000 de persoane vaccinate reprezintă un record la nivel național”, a precizat Rafila, într-o conferință de presă.

În opinia sa, un motiv pentru care foarte multe persoane s-au prezentat la centrele de vaccinare, l-a reprezentat încrederea populației în profesioniștii din sănătate, în cadrele didactice de la UMFST Târgu-Mureș. “Lucrul ăsta este cel care contează. Mai mult, chiar îi sugerez domnului rector, dacă se poate, să mențină, împreună cu Direcția de Sănătate Publică, un centru de vaccinare, sigur, nu cu 10 linii, dar ar fi bine să fie și simbolic deschis un astfel de centru la UMFST Târgu-Mureș”, a transmis Alexandru Rafila.

Pe de altă parte, el a vorbit despre încrederea oamenilor în autorități, atunci când nu se politizează o problemă de sănătate publică.

“Este vorba de interesul populației, aici nu ne interesează niciun fel de apartenență politică, de conotație politică a acestei acțiuni. (...) Trebuie să fie beneficiară întreaga populație, întreaga comunitate, iar comunitatea mureșenilor se pare că a înțeles acest lucru foarte bine și a utilizat aceste servicii de vaccinare. Ce se întâmplă la nivel național, sigur sunt semnale pozitive. Ați văzut că o parte dintre restricții au fost ridicate. Vaccinarea însă oferă o mare oportunitate, este oportunitatea de a nu ne întoarce la restricții. (...) Dacă reușim în campania de vaccinare, atunci avem o șansă și cred că acesta trebuie să fie un mesaj foarte puternic, să nu ne întoarcem la restricții”, a evidențiat Rafila.

El a remarcat însă că, “din păcate”, numărul de persoane care se vaccinează anti-COVID, cu prima doză, este inferior celor care fac rapelul. “Lucrul ăsta trebuie echilibrat, pentru că dorința de a veni la vaccinare, în mod evident, este legată de administrarea primei doze de vaccin, altfel o să scadă ritmul vaccinării în următoarele săptămâni și diversele ținte nu vor fi atinse”, a explicat deputatul PSD.

Alexandru Rafila și Leonard Azamfirei au vaccinat, duminică, mai multe persoane în cadrul maratonului de la Târgu-Mureș. (AGERPRES)

Lasă un comentariu